FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Κοροβέσης: «Παραχωρήσαμε τα πρώτα μουσικά όργανα στις Φιλαρμονικές Πύργου και Λεχαινών»

Ημερομηνία: 04-05-2023 | Συντάκτης:

Σημαντική δράση ενίσχυσης Φιλαρμονικών και Σχολικών μονάδων της Ηλείας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου CROSS THE GAP με εταίρο την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδα.

Τα πρώτα μουσικά όργανα που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου CROSS THE GAP ( Διασχίζοντας το κενό: Προσβασιμότητα για κοινωνική και πολιτιστική ένταξη) με στόχο να τα παραχωρήσει σε Φιλαρμονικές και σχολικές μονάδες της Ηλείας για να καλύψουν διάφορες λειτουργικές ανάγκες τους, παρέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης που «έτρεξαν» από κοινού ο κ. Κοροβέσης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας κ. Φωκίωνα Ζαΐμη, άρχισαν ήδη να παραδίδονται με την μορφή χρησιδανείου συνολικά 36 μουσικά όργανα διαφόρων ειδών σε Φιλαρμονικές της Ηλείας, όπως στην Φιλαρμονική ΑΠΟΛΛΩΝ Πύργου, στην Φιλαρμονική Λεχαινών ΟΡΦΕΥΣ , στις Φιλαρμονικές Ήλιδας, Ζαχάρως και Βαρθολομιού, στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού και το Ειδικό σχολείο Πύργου.

Οι Φιλαρμονικές και οι παραπάνω σχολικές μονάδες κατέγραψαν τις ανάγκες τους σε μουσικά όργανα, παρέδωσαν το αίτημα στην Περιφέρεια και πλέον ξεκινά η παραχώρησή τους. Έτσι, από τον κ Κοροβέση παραχωρήθηκαν χθες και επισήμως με την υπογραφή των απαραίτητων εγγράφων τα πρώτα μουσικά όργανα και συγκεκριμένα οχτώ τον αριθμό στην Φιλαρμονική Απόλλων Πύργου και εφτά στην Φιλαρμονική Λεχαινών, στους προέδρους των Φιλαρμονικών Αθανάσιο Δασκόπουλο και Ανδρέα Μίγκο αντιστοίχως που εξέφρασαν την ικανοποίηση τους γι αυτήν την σημαντική δράση, που θα καλύψει πολλές από τις ανάγκες τους για την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία των Φιλαρμονικών.

Όπως τόνισε ο κ. Κοροβέσης «μαζί με τον συνάδελφο Φωκίωνα Ζαϊμη αξιοποιήσαμε αυτήν την δυνατότητα που μας έδωσε ο πρόγραμμα CROSS THE GAP του Διακρατικού προγράμματος Interreg Ελλάδα- Ιταλια 2014-2020 της οποίας εταίρος είναι η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας» προς όφελος της ΠΕ Ηλείας και είμαστε χαρούμενοι γιατί για πρώτη φορά υλοποιείται μια τέτοια δράση ενίσχυσης με σημαντικό αριθμό μουσικών οργάνων για Φιλαρμονικές και σχολεία του νομού.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και νέα φάση παραχώρησης στις Φιλαρμονικές Ήλιδας, Βαρθολομιού, Ζαχάρως , στο Μουσικό σχολείο Βαρθολομιού και στο Ειδικό σχολείο. Μετά από δύο χρόνια επίμονων προσπαθειών καταφέραμε να φτάσουμε σήμερα στην υλοποίηση της παραπάνω δράσης και είναι φυσικό να νοιώθουμε ικανοποιημένοι που οι κόποι μας έπιασαν τόπο..

Οι Φιλαρμονικές της Ηλείας αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής του τόπου και οι ανάγκες τους για την προμήθεια και ανανέωση του εξοπλισμού τους δηλαδή των μουσικών τους οργάνων είναι διαρκείς, όπως βεβαίως και εκείνες του Μουσικού σχολείου Βαρθολομιού που στηρίζεται στην μουσική εκπαίδευση αλλά και του Ειδικού σχολείου που επιτελεί ένα σημαντικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος