FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Κοροβέσης: «Δέσμευση που έγινε πράξη!»

Ημερομηνία: 24-01-2024 | Συντάκτης:

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας για τις εργασίες άρσης της επικινδυνότητας στον σπηλαιώδη Ναό της Παναγίας του Βαρκό

Την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών άρσης της επικινδυνότητας βραχοπτώσεων, στον σπηλαιώδη ναό της Παναγίας του Βαρκό, στην Καλίδονα προκειμένου να εξασφαλιστεί η επαναλειτουργία του και η ασφαλής πρόσβαση προσκυνητών και επισκεπτών, εξέφρασε με δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

Το συγκεκριμένο έργο εξάλλου, αποτελούσε μια προσωπική δέσμευση του κ. Κοροβέση στους κατοίκους της περιοχής και γενικότερα της Ηλείας και η ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας που θα καταστήσει ξανά λειτουργικό τον ιστορικό ναό και η έναρξη των εργασιών έρχεται σε συνέχεια της χρηματοδότησης του έργου που είχε ανακοινώσει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, τον περασμένο Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Κοροβέσης σημείωσε: «Εκφράζω την χαρά και την ικανοποίησή μου, που μια προσωπική μου δέσμευση στην τοπική κοινωνία και ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, παίρνει πλέον, σάρκα και οστά! Η επαναλειτουργία του ιστορικού ναού που τα τελευταία χρόνια παρέμενε κλειστός, ήταν στις άμεσες προτεραιότητές μας, γι’ αυτό και ευχαριστώ προσωπικά τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη για το ενδιαφέρον και την στήριξη και την Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας για την συνεργασία. Παράλληλα, με την ολοκλήρωση των εργασιών, εκτός από την επαναλειτουργία του ναού και την ασφαλή πρόσβαση, θα επιτευχθεί και η περεταίρω ανάδειξη ενός τόπου, πλούσιου σε φυσικό κάλλος και δυνατότητες προσέλκυσης επισκεπτών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος