FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Καλάκος: «Στηρίζω τα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών για στελέχωση, οικονομική στήριξη και μονιμοποίηση»

Ημερομηνία: 11-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Με τον διοικητή Ν. Σμαρνάκη και τους πυροσβέστες της ΠΥ Πύργου συναντήθηκε ο Ηλείος οικονομολόγος

Τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου συζήτησε με τον διοικητή Νίκο Σμαρνάκη και τους πυροσβέστες ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα Σώμα που ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και χρειάζεται στήριξη από την πολιτεία.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως η στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό, η διευθέτηση του ζητήματος των εποχικών και των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, καθώς και η ενίσχυση με εξοπλισμό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των υπηρεσιών και τις γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες της Ηλείας.
Ο κ.Σμαρνάκης και οι υπόλοιποι πυροσβέστες ανέλυσαν την κατάσταση και υπογράμμισαν στον Νίκο Καλάκο τις δυσκολίες που υπάρχουν και το γεγονός ότι η κλιματική αλλαγή έχει αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα σχετικά με τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες και άλλα ακραία καιρικά ή φυσικά φαινόμενα. Τόνισαν χαρακτηριστικά πως η Ηλεία από πλευράς πολιτικής προστασίας και συμβάντων ισοδυναμεί με «παραμεθόριο».


Από την πλευρά του ο Ηλείος οικονομολόγος εξήρε αρχικά το υψηλό επίπεδο των πυροσβεστών της Ηλείας, σημειώνοντας ότι κάθε χρόνο στην αντιπυρική περίοδο δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και συμβάλουν στο να νιώθουν οι πολίτες ασφαλείς για τις ζωές και τις περιουσίες.
Επιπλέον, ο Νίκος Καλάκος ανέφερε πως είναι αναγκαία η στελέχωση με προσωπικό, διότι τα συμβάντα είναι πλέον πολύ περισσότερα σε σχέση με το παρελθόν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, και υπογράμμισε την ανάγκη να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση των εποχικών και των πενταετών με δίκαιο τρόπο, ώστε να μη ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Παράλληλα, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο αίτημα για στελέχωση των υπηρεσιών με προσωπικό, καθώς και τη βελτίωση των μισθών και της κοινωνικής ασφάλισης.
«Οι πυροσβέστες καθημερινά σώζουν ζωές και μας προστατεύουν από τα καιρικά και φυσικά φαινόμενα με αυτοθυσία και αυταπάρνηση. Για αυτόν τον λόγο, πιστεύω πως πρέπει αφενός να αυξηθούν οι αμοιβές τους, διότι έχουν χάσει το ένα τρίτο του μισθού τους από το 2011, και πρέπει να βελτιωθούν τα ασφαλιστικά τους ζητήματα. Ταυτόχρονα, είναι χρέος της πολιτείας να τερματίσει την “ομηρία” των εποχικών και των πενταετών πυροσβεστών με δίκαιο τρόπο, διότι καλύπτουν βασικές ανάγκες της Πυροσβεστικής και ζουν διαρκώς στην αβεβαιότητα», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος