FOLLOW US: facebook twitter

N. Καλάκος: «Να πληρωθούν άμεσα οι οφειλόμενες επιδοτήσεις στους 1000 αγρότες της Ηλείας»

Ημερομηνία: 13-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

-Την παρέμβαση του ΥΠΑΑΤ στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων ζητά ο Ηλείος οικονομολόγος

Την ανάγκη να διευθετηθεί το πρόβλημα στις επιδοτήσεις των αγροτών που εμπλέκονται σε μεταβιβάσεις δικαιωμάτων ζητά ο Ηλείος οικονομολόγος Νίκος Καλακος, τονίζοντας ότι περίπου 1000 Ηλείοι παραγωγοί εξαιρέθηκαν ήδη από την προκαταβολή του τσεκ που πληρώθηκε στις 18 Οκτωβρίου και πολύ πιθανόν να  εξαιρεθούν και από την εξόφληση των Χριστουγέννων.

 Ο Νίκος Καλάκος τόνισε πως οι συγκεκριμένοι αγρότες παραμένουν απλήρωτοι επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διασταυρωτικοί έλεγχοι και άλλες συναφείς γραφειοκρατικές διαδικασίες, με συνέπεια να έχει «παγώσει» η πληρωμή τους και να μην ξέρουν πότε θα λάβουν την επιδότηση, σε μια περίοδο δύσκολη για τον αγροτικό κόσμο, εξαιτίας του πολύ υψηλού κόστους παραγωγής.

Ο Ηλείος οικονομολόγος επισημαίνει πως είναι άδικο για τους παραγωγούς να υφίστανται αυτοί την ταλαιπωρία εξαιτίας γραφειοκρατικών προβλημάτων και να ανατρέπεται ο προγραμματισμός τους για την εορταστική περίοδο και ζήτησε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να διευθετήσει το πρόβλημα είτε άμεση ολοκλήρωση των ελέγχων είτε με την καταβολή των επιδοτήσεων και να ακολουθήσει συμψηφισμός στη συνέχεια, εφόσον διαπιστωθεί τέτοια ανάγκη.

Παράλληλα, ο Νίκος Καλάκος σημείωσε ότι θα πρέπει να πληρωθούν το συντομότερο δυνατόν τα αγροτοπεριβαλλοντικά, που ήταν να καταβληθούν από την περασμένη εβδομάδα, πλήρωμες που αφορούν αρκετούς παραγωγούς κυρίως βιολογικά και νιτρικά, στην Βόρεια Ηλεία και στη ζώνη του Πηνειού.

«Είναι αναγκαίο να τερματιστεί η ταλαιπωρία των Ηλείων αγροτών που εμπλέκονται στις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων και να τους καταβληθούν οι επιδοτήσεις εγκαίρως. Δεν είναι σωστό να καταβάλλει προσπάθειες η κυβέρνηση ώστε να πληρώνονται έγκαιρα οι γεωργικές ενισχύσεις και να υπάρχουν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στους ελέγχους, που έχουν ως συνέπεια να είναι απλήρωτοι οι παραγωγοί μέσα στις γιορτές. Πρέπει άμεσα να διευθετηθεί το πρόβλημα, είτε με τη γρήγορη ολοκλήρωση των ελέγχων είτε να καταβληθούν άμεσα οι επιδοτήσεις και να γίνει συμψηφισμός όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος