FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Καλάκος: «Να κεφαλαιοποιήσουμε την επιστροφή της κρουαζιέρας στον Πύργο»

Ημερομηνία: 15-07-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

-Τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες του Εμπορικού Συλλόγου εξέφρασε ο Ηλείος οικονομολόγος, Ν. Καλάκος επισημαίνοντας ότι πρέπει να βοηθήσουν όλοι οι φορείς


Την ανάγκη υλοποίησης εξωστρεφών δράσεων που θα αξιοποιούν στο έπακρο το ρεύμα επισκεπτών κρουαζιέρας στον Πύργο υπογραμμίζει ο Ηλείος οικονομολόγος και τ. γενικός διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, χαρακτηρίζοντας εύστοχη την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς και την προθυμία του Σωματείου Εστίασης να συμβάλει έμπρακτα.
Ο Νίκος Καλάκος τόνισε πως το ζητούμενο της τουριστικής ανάκαμψης στη μετα-covid εποχή είναι να αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στην τοπική οικονομία και να επιδρά ευεργετικά στην ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας.
Ο Ηλείος οικονομολόγος επισήμανε ότι η επιστροφή της κρουαζιέρας στο Κατάκολο και η έλευση τουριστών στον Πύργο συνιστούν θετική εξέλιξη, η οποία όμως ακόμα δεν αποφέρει τα προσδοκώμενα οφέλη στην αγορά. Για αυτό τον λόγο, εξήρε την πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου, τονίζοντας πως είναι απαραίτητες οι βελτιώσεις στην εικόνα της ηλειακής πρωτεύουσας. Σημείωσε όμως ότι πρέπει να συμβάλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, όπως τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού και η Αυτοδιοίκηση, για να επιτευχθεί ο στόχος.
Ο Νίκος Καλάκος υπογράμμισε πως ο Πύργος χρειάζεται να αναθεωρήσει το αναπτυξιακό του μοντέλο στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας και να διαμορφώσει μια ταυτότητα ελκυστική, ώστε να διεκδικήσει ισχυρό μερίδιο στην τουριστική οικονομία, η οποία πανελλαδικά ανακάμπτει.
«Η πρόθεση του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους επισκέπτες της κρουαζιέρας είναι απόλυτα σωστή και δείχνει προς τα πού πρέπει να κινηθούμε στη μετά-covid εποχή, όμως από μόνη της δεν αρκεί, διότι πρέπει να συμβάλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς όπως το υπουργείου Πολιτισμού και το υπουργείου Τουρισμού, καθώς και η Αυτοδιοίκηση. Είναι κρίμα να ανακάμπτει πανελλαδικά η οικονομία του τουρισμού και η πρωτεύουσα της Ηλείας να έχει μικρό μερίδιο σε αυτήν την ανάκαμψη, παρά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, όπως ο φυσικός και ο πολιτιστικός της πλούτος. Η επιστροφή της κρουαζιέρας είναι θετική εξέλιξη, που πρέπει όμως να την κεφαλαιοποιήσουμε ώστε να ωφεληθεί η αγορά και να μειωθεί η ανεργία», δήλωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος