FOLLOW US: facebook twitter

Στη μάχη προστασίας του καταναλωτή

Ημερομηνία: 17-07-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Αυτοδιοίκηση, Νέα

Τη στελέχωση των τμημάτων Εμπορίου για την αύξηση των ελέγχων στην αγορά ζήτησε από το ΥΠΕΣ ο Νεκτάριος Φαρμάκης στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΝΠΕ

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Την ανάγκη στελέχωσης των τμημάτων Εμπορίου της Περιφέρειας και την ενίσχυση των μικτών κλιμακίων υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών, παρουσία των υπουργών Τάκη Θεοδωρικάκου και Θεόδωρου Λιβάνιου.

Ο κ. Φαρμάκης τόνισε ότι η μάχη κατά της ακρίβειας είναι ζήτημα εθνικής και κοινωνικής σημασίας, για το οποίο ο θεσμός της Περιφέρειας είναι πρόθυμος να δώσει μάχη, αρκεί να του δοθούν και τα κατάλληλα εργαλεία.

«Όλοι συμφωνούμε πως η μάχη για την αποκλιμάκωση των τιμών είναι εθνική και συλλογική. Γι’ αυτό και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω των Τμημάτων Εμπορίου, προβαίνει σε διαρκείς ελέγχους και μάλιστα, έχει ήδη επιβάλει αρκετά πρόστιμα. Ωστόσο, η περαιτέρω ενίσχυση των μεικτών κλιμακίων και των Περιφερειών με το κατάλληλο προσωπικό θα φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και θα μετατρέψει την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε πραγματικό πυλώνα προστασίας του καταναλωτή», δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, προσθέτοντας ότι η συνεργασία της Πολιτείας με τις Περιφέρειες για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και την αποκλιμάκωση των τιμών θα είναι προς όφελος των πολιτών, διότι θα ανακουφιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, το τμήμα Εμπορίου της ΠΕ Ηλείας πραγματοποιεί συχνά ελέγχους, ωστόσο η ελλιπής στελέχωσή του και η απουσία πρόβλεψης οικονομικής αποζημίωσης για ελέγχους εκτός ωραρίου λειτουργούν ως ανασταλτικοί παράγοντες στον εντοπισμό και την πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών. κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε την έμπρακτη συνδρομή των υπηρεσιών των Περιφερειών στη μάχη ενάντια στην ακρίβεια με την από κοινού προσπάθεια για την εφαρμογή της νομοθεσίας, με την οποία αντιμετωπίζεται η αισχροκέρδεια σε μια σειρά προϊόντων και σε μια σειρά από ολιγοπωλιακές καταστάσεις.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι Περιφέρειες σήμερα θα πάρουν τα 27 εκατομμύρια ευρώ, που είναι υπόλοιπο από την εφαρμογή παλαιότερων Αναπτυξιακών Νόμων, προκειμένου να συνεχιστούν τα επενδυτικά σχέδια αρκετών εκατοντάδων επιχειρήσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot