FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Ανδρουλάκης: «Σπάμε το δίπολο για να βγει μπροστά το ΠΑΣΟΚ»

Ημερομηνία: 25-11-2021 | Συντάκτης:

-Μαζική συμμετοχή των πολιτών στην ομιλία του ευρωβουλευτή και υποψήφιου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ

-Με αναφορές στην Πατρών-Πύργου και τον πρωτογενή τομέα της Ηλείας η ομιλία του


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ανοιχτό κάλεσμα συμπόρευσης απηύθυνε στους πολίτες της Ηλείας από τον Πύργο ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο κατάμεστο από κόσμο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Καταχειροκροτούμενος από 450 περίπου πολίτες που παρακολούθησαν την ομιλία του, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για θερμή υποδοχή και τη μαζική ανταπόκριση και τόνισε ότι ο βασικός και αταλάντευτος στόχος του είναι το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας μέσα από διαδρομή πολιτικής αυτονομίας.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ξεκίνησε την ομιλία του από την πανδημία του κορονοϊού, κάνοντας ειδική μνεία στον αείμνηστο Μανώλη Αγιομυργιαννάκη από την Αμαλιάδα, που ήταν το πρώτο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα, και στη συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, καταλογίζοντάς της επικοινωνιακή και «δημοσκοπική πολιτική».

Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης στηλίτευσε το πλαίσιο αξιοποίησης των πόρων του ταμείου Ανάκαμψης, φέρνοντας ως παράδειγμα την πολιτική της Πορτογαλίας, με την οποία αντιμετωπίζονται και κοινωνικά ζητήματα όπως η στέγαση και η κατοικία των νέων ζευγαριών.

Παράλληλα, καυτηρίασε και την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι ήρθε στα πράγματα εκμεταλλευόμενος τα κοινωνικά αδιέξοδα του ελληνικού λαού, και ζήτησε από τον κόσμο να συμβάλει στο να «σπάσει» αυτός ο δικομματισμός.
«Δεν έχουν εναλλακτική διότι δεν μπορούν να φτιάξουν. Ξέρουν να λένε πολλά αλλά κάνουν τα ελάχιστα. Αν θέλουμε να σπάσουμε το σημερινό δίπολο, που από τη μια δουλεύει για τους λίγους κι από την άλλη μιλά για τους πολλούς αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα για τους πολλούς γιατί δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο, να βγει μπροστά το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη με ένα ρεαλιστικό σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, με το λαό του, σε αγώνα καθημερινό, για να ανοίξει έναν εναλλακτικό δρόμο, έναν δρόμο αξιοπρέπειας και προοπτικής για όλους τους Έλληνες.

«Η Πατρών-Πύργου είναι ζήτημα ζωής»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά στον αυτοκινητόδρομο της Πατρών-Πύργου και στον πρωτογενή τομέα της Ηλείας, τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια παράταξη που θα ανασυγκροτήσει την παραγωγική βάση της χώρας και θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση.

«Από αυτόν τον αγροτικό νομό, δεν μπορώ να μη σταθώ σε ένα όραμα που πρέπει να έχουμε στην περιφερειακή ανάπτυξη. Αυτή η χώρα μπορεί να κάνει πολλά για να κρατήσει τα παιδιά της εδώ, ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια. Γιατί η Ηλεία, η Πελ/σος ολόκληρη, η Δυτική Ελλάδα, να μην ασκήσουν πολιτικές αναπτυξιακές, όπως κάνει η Ιταλία και η Ισπανία, που διασυνδέει το αγροτικό προϊόν με τον τουρισμό; Πρέπει να γίνει ο οδικός άξονας Πάτρα-Πύργος, για να ανοίξει ακόμα περισσότερο η ροή για τουριστικά ρεύματα και στην Ηλεία. Είναι ένα ζήτημα ζωής, πνοής για τον νομό. Άρα μπορούμε με όραμα να διασυνδέσουμε τον αγροδιατροφικό τομέα με τον τουρισμό και αυτοί που έρχονται εδώ, να μην είναι πελάτες 10-15 ημερών αλλά 365 και όταν επιστρέφουν, να αναζητούν ως πρεσβευτές των προϊόντων μας αυτά που γεύτηκαν στις διακοπές τους στην Ελλάδα», επισήμανε και πρόσθεσε ότι ο λαός δεν θέλει κόμματα διαχειριστές, όπως η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οραματιστές.

Την εκδήλωση προλόγισε το μέλος της ΝΕ ΚΙΝΑΛ Ηλείας, Σταύρος Δανιελιάν-Δανιηλίδης. Πριν από την ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο βουλευτής Ηλείας, Μιχ.Κατρίνης, ο δήμαρχος Πύργου, Τ. Αντωνακόπουλος, ο δήμαρχος Ήλιδας, Γ. Λυμπέρης, ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλος, ο πρώην βουλευτής Γ. Κουτσούκος και πλήθος αιρετών της Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος