FOLLOW US: facebook twitter

Μυστήριο με ιστιοπλοϊκό που προσάραξε ακυβέρνητο στην παραλία Θινών 

Ημερομηνία: 24-10-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
Φωτογραφία: Χαράλαμπος Βρυώνης

Ένα ιστιοφόρο  “καρφωμένο” στην  άμμο λίγα μόλις μέτρα από την ακτή, στην παραλία των Θινών, αντίκρισαν προχθές το απόγευμα  έκπληκτοι, λουόμενοι που είχαν πάει για κολύμπι.

Άγνωστο το πώς βρέθηκε από την Ιταλία στην θαλάσσια περιοχή Βαρθολομιού – Την υπόθεση διερευνά το Λιμεναρχείο Κυλλήνης 

Το ιστιοπλοϊκό που φέρει ιταλική σημαία, προσάραξε ακυβέρνητο στην ακτή, ενώ δεν υπάρχει πάνω ίχνος ανθρώπινης παρουσίας. Η «τρελή» πορεία του ιστιοφόρου φαίνεται πως ξεκινά από τα χωρικά ύδατα της γειτονικής Ιταλίας, όπου  πιθανότατα με τον άνεμο ταξίδεψε έως την Ελλάδα, ακυβέρνητο και τελικά προσάραξε στα παράλια του Βαρθολομιού του δήμου Πηνειού.

Ωστόσο το γεγονός αυτό είναι παράξενο, γιατί αιωρείται το ερώτημα τι έχουν γίνει οι επιβάτες του και ο καπετάνιος, ενώ  οι ντόπιοι φοβούνται ότι  από το μισοβυθισμένο ιστιοπλοϊκό μπορεί κάποια στιγμή να αρχίσουν να εκρέουν καύσιμα στη θάλασσα και ζητούν την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ωστόσο γύρω από την προέλευση του, υπάρχει ένα μυστήριο, αλλά  πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα διασταυρωθεί, αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο ιστιοπλοϊκό που ξεκίνησε από τα χωρικά ύδατα της Ιταλίας και ‘έφτασε στην θαλάσσια περιοχή του Βαρθολομιού, φέρεται να εμπλέκεται  σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών και στις  αρχές Οκτωβρίου  εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από τις Ιταλικές αρχές με τους μετανάστες να επιβιβάζονται στην Ιταλία.  Και αν  όντως κατασχέθηκε από τις Ιταλικές αρχές πως μπορεί να έφτασε ακυβέρνητο και χωρίς πλήρωμα και ανθρώπους μέσα ως την Ηλεία και την παραλία των Θινών;  Η υπόθεση του ιστιοφόρου ερευνάται από το Λιμεναρχείο Κυλλήνη και το ιστορικό και η πρόελευσή του είναι υπό διερεύνηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot