FOLLOW US: facebook twitter

Μυστήρια πράγματα…

Ημερομηνία: 08-12-2023 | Συντάκτης:

Γράφει ο Σπύρος Λαμπρινός

Εμείς οι  παλιότεροι νομίζαμε  ότι κάποιες υπηρεσίες και αγαθά πρέπει να τα παρέχει το κράτος ή τουλάχιστον να τα ΕΓΓΥΑΤΑΙ. Αυτό το νομίζω, έγινε πλειοψηφικό ρεύμα και με δημοκρατικές διαδικασίες κατοχυρώθηκε.

Σήμερα οι νεώτεροι πιστεύουν ότι τέτοια ζητήματα πρέπει να τα ρυθμίζει η αγορά [έτσι λένε έχουμε ανάπτυξη]. Με αυτές τις απόψεις ψηφίζουμε, με δημοκρατικές διαδικασίες και βγάζουμε κυβερνήτες που πιστεύουν στη κυριαρχία των αγορών και νομοθετούν υπέρ της ασυδοσίας των..

 Σε πάμπολες περιπτώσεις όπως σήμερα με το ηλεκτρικό ρεύμα  παρατηρείται  το φαινόμενο καθολικής διαμαρτυρίας. Διαμαρτύρονται και αυτοί που ψήφισαν υπέρ της ασυδοσίας των αγορών [γιατί αισθάνονται  ότι θίγονται, και θέλουν να αλλάξει η πολιτική που ψήφισαν] αλλά και αυτοί που δεν ψήφισαν. Εδώ  οι δημοκρατικές διαδικασίες των εκλογών ΔΕΝ αμφισβητούνται.

 ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ όμως το δικαίωμα της πλειοψηφίας, να εφαρμόσει τη πολιτική για την οποία ψηφίστηκε. Μυστήρια πράγματα, ειδικά στο τελευταίο, όταν σε  πρόσφατη και συγκεκριμένη περίπτωση, κάποιοι θεωρούν ΄ότι οι χαμένοι των εκλογικών διαδικασιών στερούνται το δικαίωμα της κριτικής και διαμαρτυρίας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος