FOLLOW US: facebook twitter

Μυρσίνη Ζορμπά: «Είμαστε έτοιμοι για να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες για το κτίριο του ΑΣΟ»

Ημερομηνία: 10-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”77664″ img_size=”full”][vc_column_text]Η παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά, στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους στον Πύργο, υπήρξε καταλυτική για την πορεία του θέματος της στέγασης του θεσμού στις αποθήκες του ΑΣΟ με αποτέλεσμα να δρομολογηθούν με γοργούς ρυθμούς οι εξελίξεις στο θέμα. Μάλιστα η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες μπορούν να  προχωρήσουν οι διαδικασίες προκειμένου να υλοποιηθεί η εξαγγελία του Πρωθυπουργού , αφού το υπουργείο είναι καθ΄ όλα έτοιμο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής και εφόσον γίνουν γρήγορα οι εργασίες, το Φεστιβάλ τον επόμενο χρόνο να γίνει στο «σπίτι» του!

Στον προαύλιο χώρο του Θεάτρου Απόλλων την Παρασκευή το απόγευμα υποδέχθηκαν την Υπουργό Πολιτισμού ο καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Σπύρου, ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ του Φεστιβάλ Χρήστος Κωνσταντόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και η βουλευτής Έφη Γεωργοπούλου.

Η κα Ζορμπά αναφερόμενη στην παρουσία της στο Φεστιβάλ δήλωσε ότι «…ήθελα πάντα να έρθω στο Φεστιβάλ γιατί και τον κ. Σπύρου εκτιμώ και όλο αυτό που έχει σχέση με τα παιδιά και με την αχαλίνωτη φαντασία τους και έχω ασχοληθεί χρόνια με τα δικαιώματα των παιδιών. Το Φεστιβάλ έχει μεγαλύτερη εμβέλεια από την τοπική και ακούει κανείς σε όλη την Ελλάδα ανθρώπους οι οποίοι το εκτιμούν και θα ήθελαν να φτάσει κοντά τους. Έχει μια σχέση με τη πόλη που είναι πολύ δυναμική και έχει μια δυνατότητα να μπορεί να απλωθεί στη διάρκεια της χρονιάς γιατί αυτό που θέλουμε είναι η εκπαίδευση των παιδιών μέσα από τα οπτικοακουστικά, αυτός ο εγγραματισμός που είναι απαραίτητος να υπάρχει και από τον κινηματογράφο. Επομένως πιστεύω ότι τα βήματα του θα είναι σταθερά από δω κι εμπρός δεδομένου ότι έχει και μεγάλη στήριξη από την Πολιτεία».

Μιλώντας για το θέμα της στέγασης του φεστιβάλ στις αποθήκες του ΑΣΟ, σημείωσε πως «… είμαστε έτοιμοι, τα χρήματα υπάρχουν, επομένως πιστεύω πως μέσα στο επόμενο διάστημα των μιας, δυο εβδομάδων θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε αυτό το θέμα με πολύ γρήγορα βήματα σε συνεργασία με την Περιφέρεια και του χρόνου το Φεστιβάλ ενδεχομένως, αν οι εργασίες γίνουν γρήγορα, να μπορεί να βρίσκεται στο σπίτι του, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για ένα τέτοιο θεσμό, αφού εκτός από τη φαντασία και την νεανική δημιουργία, χρειάζεται και χώρους για να μπορεί να στεγάζεται όπως πρέπει».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot