FOLLOW US: facebook twitter

«Μύλος» με την ένσταση του Ναυπακτιακού!

Ημερομηνία: 22-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Ναυπακτιακός Αστέρας, όπως γράψαμε και χθες, κατέθεσε ένσταση για το παιχνίδι με την Αχαϊκή που έληξε ισόπαλο 1-1. Ο λόγος που έγινε η ένσταση αφορά τον αριθμό των διακοπών που έγιναν οι αλλαγές. Με βάση το νέο κανονισμό οι πέντε αλλαγές που έχει δικαίωμα να κάνει κάθε ομάδα, θα πρέπει να γίνουν σε τρεις διακοπές μέσα στον αγώνα (η αλλαγή στο ημίχρονο δεν προσμετράει ως διακοπή).

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η Αχαϊκή έκανε πέντε αλλαγές παικτών σε τέσσερις διακοπές, όπως φαίνεται και στο βίντεο της αναμέτρησης. Οι τέσσερις διακοπές για αλλαγή έγιναν στο 71΄ (δύο αλλαγές), στο 77΄, στο 86΄ και στο 90΄+6.  H τελευταία είναι για τη θέση του τερματοφύλακα λόγω αποβολής του Καραμανλή.

Την παράβαση αυτή δεν έχει σημειώσει ο διαιτητής, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ο παρατηρητής του αγώνα. Στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής έχει σημειώσει τις αλλαγές στο 72΄ (δύο αλλαγές), στο 78΄ (δύο αλλαγές) και στο 90΄+5!

Το φύλλο αγώνα δεν επιδέχεται αμφισβήτησης (το υπογράφουν στο τέλος οι αρχηγοί των δύο ομάδων), αλλά υπάρχει και ο παρατηρητής, αν ισχύει η πληροφορία πως έχει καταγράψει τις αλλαγές. Παράλληλα, ο αθλητικός δικαστής είναι άγνωστο το αν θα δει το βίντεο και κρίνει πως αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο.

Ο Ναυπακτιακός Αστέρας, λοιπόν, στηρίζεται τόσο στο βίντεο του αγώνα όσο και στα όσα αναφέρει ο παρατηρητής. Από την άλλη, στο τροποποιημένο άρθρο 16 του Κ.Α.Π., που αναφέρεται στις αλλαγές των ποδοσφαιριστών, δεν υπάρχει αναφορά για συγκεκριμένο αριθμό ευκαιριών αλλαγών, αλλά γενικά για περιορισμό ευκαιριών. Μόνο για την παράταση αναφέρει ότι οι ομάδες έχουν δικαίωμα μιας επιπλέον αλλαγής ποδοσφαιριστή, έκτης, πέραν των πέντε αλλαγών που προβλέπονται κατά τη διάρκεια του αγώνα. «Κάθε ομάδα θα μπορεί να κάνει χρήση μιας πρόσθετης αλλαγής και θα έχει πρόσθετη ευκαιρία για αλλαγή, ανεξάρτητα από το αν έχει κάνει χρήση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού αλλαγών… Εφόσον μια ομάδα δεν κάνει χρήση του μέγιστου αριθμού αλλαγών ή ευκαιριών για αλλαγή, επιτρέπεται η χρήση των αλλαγών και των ευκαιριών που δεν χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της παράτασης», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Κι αυτό, διότι οι οδηγίες από το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο, για τις πέντε αλλαγές σε τρεις διακοπές, ήρθαν τον Σεπτέμβριο, ενώ ο τρέχων Κ.Α.Π. συντάχθηκε τον Αύγουστο! Κοντολογίς, η υπόθεση είναι… μύλος  και κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει την έκβασή της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος