FOLLOW US: facebook twitter

Μπέλτσος και επίσημα στην Καθαριότητα

Ημερομηνία: 28-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

liatsis-mpeltsos-ka8ariotita2

Παρουσιάστηκε χθες από τον δήμαρχο Πύργου – Toυ αναθέτει εξ’ ολοκλήρου το θέμα σχεδιασμού και διαχείρισης των απορριμάτων

Ο νέος αντιδήμαρχος ζήτησε λίγη ακόμα υπομονή από τους δημότες

Την επίσημη παρουσίαση του νέου αντιδημάρχου Καθαριότητας Διονύση Μπέλτσου έκανε χθες – υπογράφοντας παράλληλα και τη σχετική απόφαση – ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής. Επί της ουσίας ο κ. Μπέλτσος αναλαμβάνει συνολικά τον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, της καθαριότητας και της ανακύκλωσης, με στόχο την καλύτερη λειτουργία του. Ο κ. Σεϊντής θα διατηρήσει τον τομέα πρασίνου. Ο κ. Λιατσής χαρακτήρισε την αλλαγή αυτή ως την αρχή των σοβαρών διοικητικών αναδιαρθρώσεων στο δήμο Πύργου, όχι μόνο σε επίπεδο αιρετών αλλά και μεταξύ των υπαλλήλων.

Ο δήμαρχος Πύργου πέρα από τις αλλαγές προσώπων σε διάφορες θέσεις που θα ακολουθήσουν σχολίασε πως στο θέμα των σκουπιδιών επιλέχθηκε να διαχειριστεί το θέμα ένα πρόσωπο που κατά τεκμήριο συγκεντρώνει τη γνώση και την ενεργητικότητα που χρειάζεται για να ανταποκριθεί στο πρόβλημα. «Τον βοηθά πάρα πολύ η επιστημονική του δυνατότητα, γιατί τα σκουπίδια που νομίζαμε ότι ήταν μια απλή υπόθεση εξελίσσονται σε ένα πρόβλημα με μεγάλες προεκτάσεις σε όλους τους τομείς. Με τη νέα απόφαση που υπογράφω εξ ολοκλήρου η εποπτεία και η ευθύνη του σχεδιασμού της διαχείρισης των απορριμμάτων πέραν της ανακύκλωσης, θα ανήκει πλέον στον πράγματι πολύ πετυχημένο αντιδήμαρχο που έχω, τον Διονύση Μπέλτσο. Αναγκαία προϋπόθεση για να δεχθεί αυτή τη διαδικασία και για αυτό παρίσταται και ο πρόεδρος του ΔΣ ο οποίος τον τελευταίο καιρό παρέχει τις νομικές του γνώσεις και δυνατότητες σε όλους τους τομείς γιατί καταλαβαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με μια δαιδαλώδη νομοθεσία και έχουμε απέναντί μας ελεύθερους σκοπευτές ανωνύμων επιστολών που έχουν κατακλύσει τη δημόσια διοίκηση της χώρας αλλά ειδικότερα έχουν πλήξει και εμάς» είπε ο κ. Λιατσής που συμπλήρωσε πως πλέον απομένει λίγο για την οριστική επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών και ζήτησε την βοήθεια των πολιτών, με πειθαρχεία στα όσα πλέον δρομολογούνται.

liatsis-mpeltsos-ka8ariotita

Επιβολή προστίμων για την καθαριότητα

Παράλληλα μετά τον κ. Μπέλτσο προανήγγειλε και ο δήμαρχος την επιβολή προστίμων σε εκείνους που ακολουθούν άλλες πρακτικές σχετικά με τη διαχείριση των σκουπιδιών εστιάζοντας σε μερίδα επαγγελματιών και πολιτών στην περιοχή του Κατακόλου, κάνοντας λόγο για ποιοτική διαχείριση του θέματος.

Από την πλευρά του ο κ. Μπέλτσος ευχαρίστησε το δήμαρχο, αλλά και τον προκάτοχό του κ. Σεϊντή για την βοήθεια του στις πρώτες ημέρες προσαρμογής και ζήτησε από τους πολίτες υπομονή για λίγες ημέρες ώστε να καθαριστούν όλα τα σημεία του δήμου. «Ζητάω υπομονή. Έχει γίνει ήδη τρία χρόνια υπομονή, το να κάνουμε ακόμα 15-20 ημέρες δεν είναι δύσκολο. Έχει κουραστεί ο κόσμος αλλά σε ζητήματα μετακινήσεων κάδων ή απορριμμάτων, δεν πρόκειται να παίξω ή να κάνω πίσω. Σε αυτό είμαι κάθετος. Αγαπάω την πόλη μου πιο πολύ από κάποιους που πετάνε τη σακούλα κάτω και μας βρίζουν και λένε μάζεψε τα σκουπίδια. Αυτό είναι δεδομένο. Θέλω λίγη υπομονή δεν μπορούμε να εξαφανίσουμε τα σκουπίδια κατευθείαν. Και πειθαρχία από τον κόσμο και να αλλάξουμε νοοτροπία και αυτό που φωνάζω δύο χρόνια κάνουμε ανακύκλωση. Είμαστε στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά και αυτό δείχνει το πολιτιστικό μας επίπεδο» σχολίασε.

Τέλος ο πρόεδρος του ΔΣ Πύργου Δημήτρης Μεσσαλάς ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Μπέλτσο και τόνισε πως θα παρέχει κάθε στήριξη νομική ή όποια άλλη ώστε να δοθεί η οριστική λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών και πλέον η πόλη να ασχοληθεί με δημιουργικά ζητήματα για τον Πύργο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος