FOLLOW US: facebook twitter

Μπαξεβανάκης: Τα υποθηκοφυλακεία και οι όψιμοι ενδιαφερόμενοι

Ημερομηνία: 26-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Για μια ακόμα φορά ο κ. Τζαβάρας «ανακάλυψε» ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καθόλου πρωτότυπο! Αυτή τη φορά σχετικά με τα προβλήματα στα υποθηκοφυλακεία. Είναι κατ’ αρχήν θετικό ότι ο βουλευτής της ΝΔ ασχολείται με ένα υπαρκτό πρόβλημα. Μόνο που το αντιλήφθηκε κάπως αργά, καθώς το πρόβλημα υπάρχει τουλάχιστον από το 2011, όταν, λόγω της κρίσης και των μνημονίων μειώθηκαν αισθητά οι συναλλαγές στην αγορά ακινήτων, άρα και τα έσοδα των υποθηκοφυλακείων.

Δεν είδαμε αυτά τα πέντε χρόνια κανέναν εκπρόσωπο των τότε κυβερνώντων κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να ενδιαφερθεί για το πρόβλημα πολιτών και εργαζομένων. Τώρα τους έπιασε ο πόνος!

Η κυβέρνησή μας, με νόμο που ψηφίστηκε τον Δεκέμβρη του 2015, βελτίωσε αρκετές πλευρές του θεσμικού πλαισίου. Κυριότερες είναι, η απαλλαγή του συμβολαιογράφου που αναπληρώνει τον υποθηκοφύλακα, από χρέη που έχουν δημιουργηθεί πριν την ανάληψη των καθηκόντων του, καθώς και η δυνατότητα να αντικαθίσταται ο συμβολαιογράφος, που ορίστηκε ως αναπληρωτής υποθηκοφύλακας, από άλλον συνάδελφό του. Οι ρυθμίσεις αυτές διευκόλυναν τη λειτουργία του υποθηκοφυλακείου Αμαλιάδας. Θα λειτουργούσε επίσης και το υποθηκοφυλακείο Πύργου, αν το Πρωτοδικείο Ηλείας έδειχνε την ανάλογη ανταπόκριση, καθώς υπήρξε συμβολαιογράφος που δέχτηκε να αντικαταστήσει την αρχικά ορισθείσα συνάδελφό της.

Η σημερινή κυβέρνηση θα δώσει οριστική λύση στο ιδιότυπο καθεστώς των υποθηκοφυλακείων, που ενώ πρόκειται για δημόσιες υπηρεσίες, λειτουργούν ως ιδιωτικές επιχειρήσεις! Με νομοσχέδιο που είναι σχεδόν έτοιμο μετατρέπονται όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας σε έμμισθα. Αυτό το γνωρίζουν καλά αυτοί που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. 40 χρόνια κυβερνούσαν και δεν «πρόλαβαν» να ασχοληθούν. Τώρα τους φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας ομολογήσουν τουλάχιστον την απροθυμία ή την ανικανότητά τους.

Δημήτρης Μπαξεβανάκης

βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος