FOLLOW US: facebook twitter

Μπαίνει μαχαίρι στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού – Το σχολείο …το βασικό κριτήριο

Ημερομηνία: 25-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”55703″ img_size=”full”][vc_column_text]Μέχρι τέλος του έτους έρχονται οι αλλαγές στα κριτήρια χορήγησης των επιδομάτων, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), επίδομα ενοικίου και επίδομα παιδιού που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου.

Ειδικότερα στα νέα κριτήρια για όλα τα επιδόματα θα προβλέπεται για τους δικαιούχους που έχουν παιδιά να δηλώνεται το σχολείο που πηγαίνουν, διπλασιασμός των ελάχιστων χρόνων διαμονής στη χώρα από 5 χρόνια στα 10, ενώ ειδικά για τους δικαιούχους του ΚΕΑ θα συνδέεται με το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», προκειμένου να διαπιστώνεται εάν ο δικαιούχος εργάζεται ή όχι.

Συγκεκριμένα επειδή στην πλειοψηφία των επιδομάτων που χορηγούνται δίνονται αυξημένα ποσά σε όσους έχουν παιδιά και προκειμένου να ελέγχονται τα επιδόματα που δίνονται οι γονείς θα πρέπει να δηλώνουν το σχολείο που πάνε τα παιδιά τους.

Παράλληλα οι αιτούντες/υπόχρεοι των επιδομάτων θα πρέπει να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα την τελευταία 10ετία και όχι 5ετία που είναι σήμερα.

Ο έλεγχος διαμονής του δικαιούχου και των εξαρτώμενων τέκνων του γίνεται αποκλειστικά από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων της τελευταίας 10ετίας των ιδίων ή των συζύγων ή των γονέων τους, εφόσον οι ίδιοι δεν ήταν υπόχρεοι φορολογικής δήλωσης.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot