FOLLOW US: facebook twitter

Μουσικοκινητική Αγωγή & Μουσική Προπαίδεια στο πιάνο για παιδιά 4-6 ετών από το Ελληνικό Ωδείο Πύργου

Ημερομηνία: 14-10-2023 | Συντάκτης:

Μουσικοκινητική Αγωγή & Μουσική Προπαίδεια στο πιάνο

 Με πολύ αγάπη και σεβασμό στην τρυφερή νηπιακή ηλικία, το  Ελληνικό Ωδείο Πύργου έχει δημιουργήσει τμήματα σπουδών κατάλληλα για τις πρώτες μουσικές γνώσεις των παιδιών.

Η Μουσικοκινητική Αγωγή (Μουσική Προπαιδεία) απευθύνεται σε  παιδιά  προσχολικής ηλικίας 4-6 ετών και έχει σκοπό να γνωρίσει και να αγαπήσει το παιδί τη μουσική, μέσα από την κίνηση, το παιχνίδι, τους ήχους και τα χρώματα. Με τις δραστηριότητες που παρέχει, τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση, μαθαίνουν να εκφράζονται και να επικοινωνούν, ανακαλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο τον εαυτό τους.

Το μάθημα περιλαμβάνει εξοικείωση των παιδιών με τα μουσικά όργανα (ρυθμικά και μελωδικά κρουστά) ώστε να γνωρίσουν τις δυνατότητες και την μουσική τους κλίση, καθοδηγώντας τα  να επιλέξουν σωστά το είδος των μουσικών τους σπουδών.

Τα τμήματα της Μουσικής Προπαιδείας για φέτος, στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου, θα λειτουργούν:

Δευτέρα 5.30-6.30 μ.μ. Υπεύθυνη : Φωτεινή Νικολοπούλου, καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών

Παρασκευή 5-6 μ.μ. Υπεύθυνη : Μαρία Ασημακοπούλου, καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών

Παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα σε παιδιά 4-6 ετών, να παρακολουθήσουν ατομικά μαθήματα προπαιδείας στο πιάνο. Τα παιδιά καλούνται να εξερευνήσουν τους ήχους του πιάνου και τον παλμό της μουσικής μέσα από το τραγούδι, τον αυτοσχεδιασμό και τη μουσική ανάγνωση.       Επίσης, μαθαίνουν  να αντιλαμβάνονται τις διαφορετικές εντάσεις και διαθέσεις της μουσικής, τον ρυθμό, τα tempi, να ακούν ενεργητικά, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τα μυστικά του πιάνου!

Η «Μουσική προπαιδεία στο πιάνο» αποτελεί μια σύγχρονη, ολοκληρωμένη προσέγγιση στη διδασκαλία του πιάνου σε μικρούς μαθητές!

Μαθήματα μουσικής προπαιδείας στο πιάνο διδάσκουν  οι καθηγήτριες πιάνου, Δώρα Ξένου, Φωτεινή Νικολοπούλου, Κωνσταντίνα Αναστοπούλου, κατόπιν συνεννοήσεως για την ώρα και την ημέρα παράδοσης του μαθήματος.

               Οι εγγραφές συνεχίζονται για όλες τις Σχολές και τα Τμήματα του Ωδείου.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ, ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!!!

Πληροφορίες – Εγγραφές στη γραμματεία του Ωδείου κάθε απόγευμα 5:00 – 9:00 μ.μ.

και Σάββατο 10 π.μ.-1μ.μ.

28ης Οκτωβρίου 38, Πύργος ΤΚ 27131 –  τηλ.: 26210 33179

https://www.facebook.com/elliniko.odeio.pyrgou


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot