FOLLOW US: facebook twitter

Μουσική βιβλιοπαρουσίαση στην Κρέστενα

Ημερομηνία: 24-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Πολιτισμός

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη της «Πολιτισμός και Ευημερία» ξεφυλλίζει μελωδικά το βιβλίο «Ο επιμένων 80΄s” της Δ. Σταθοπούλου

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη της «Πολιτισμός και Ευημερία» ξεφυλλίζει μελωδικά το βιβλίο «Ο επιμένων 80΄s» της συγγραφέως κας Δήμητρας Ι. Σταθοπούλου» το Σάββατο 27 Μαίου στις 9 το βράδυ . στο χώρο του Μουσικού Εργαστηρίου και της Δανειστικής Βιβλιοθήκης στα Κρέστενα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Μουσικοπαιδαγωγός και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Culture and Prosperity sce Βασιλική Χαριλάου, αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά τη δωρεά βιβλίου «Ο επιμένων 80΄s» της συγγραφέως Δήμητρας Ι. Σταθοπούλου. Η συνάντηση των δυο δημιουργικών κυριών στάθηκε η αφορμή ώστε να γεννηθεί μια πολύ όμορφη καλλιτεχνική συνεργασία μεταξύ τους. Μια καλλιτεχνική βραδιά η οποία στοχεύει στη γεφύρωση του κόσμου της Μουσικής και της Δημιουργικής γραφής.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο επιχειρεί να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο αποτυπώνονται οι κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές στην ταυτότητα του Έλληνα, μέσα από χαρακτηριστικές τηλεοπτικές διαφημίσεις της δεκαετίας του 1980. Είναι η διαφήμιση ο καθρέφτης της κοινωνίας ή η κοινωνία καθορίζει το ύφος της διαφήμισης;
Από το πρώτο χτύπημα του ξυπνητηριού έως το τέλος της ημέρας, κατακλυζόμαστε από αμέτρητα διαφημιστικά μηνύματα. Οι μεγάλοι αναφερόμαστε στα αγαπημένα μας spots, ενώ τα παιδιά τραγουδούν τα jingles που εντυπώνονται στο μυαλό τους.
Στο βιβλίο που κρατάς μελετώνται σαράντα εμβληματικές τηλεοπτικές διαφημίσεις της δεκαετίας του ’80 και αναλύεται ο τρόπος, με τον οποίο αυτές αφενός συμβολοποίησαν τις μεταβολές των κοινωνικών και οικονομικών ταυτοτήτων της εποχής και αφετέρου επηρέασαν τους καταναλωτές όλων των ηλικιών, διαμορφώνοντας τις αγοραστικές τους προτιμήσεις και δημιουργώντας συγκεκριμένα πρότυπα “χαρακτήρα”. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

“Η δεκαετία μιας γενιάς που μεγάλωσε παίζοντας στον δρόμο και έγινε μάρτυρας της εντυπωσιακής μετάβασης από τον αναλογικό κόσμο, στον ψηφιακό”. (Cult Battles Crew)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος