FOLLOW US: facebook twitter

«Μου μαθαίνετε να χαμογελάω, σας παρακαλώ;»

Ημερομηνία: 15-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

dikaiou-3gym

 

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Δικαίου από το 3ο Γυμνάσιο Πύργου

«Μου μαθαίνετε να χαμογελάω, σας παρακαλώ;» είναι ο τίτλος του επίκαιρου βιβλίου της καταξιωμένης συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας Ελένης Δικαίου, το οποίο παρουσίασαν με επιτυχία μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Πύργου στην αίθουσα θεάτρου του 1ου Γυμνασίου παρουσία πολλών μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

dikaiou-3gym3

 

Την παρουσίαση οργάνωσαν οι μαθήτριες Μ. Αδαμοπούλου, Μ. Αντωνοπούλου, Α. Γάσπαρη, Β. Γεωργάκη, Μ. Γιαννακοπούλου, Μ. Γκοτσοπούλου, Κ. Γκουλή, Ε. Νταβέλη και Λ. Τσιρώνη, που ανέλυσαν κριτικά το βιβλίο εστιάζοντας στα ερωτήματα που θέτει και τα μηνύματα που μεταδίδει: το άγχος των εξετάσεων, τις σχέσεις γονέων και εφήβων, την πίεση που ασκούν οι γονείς στα παιδιά για την επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις καθώς και την ανάγκη των παιδιών να είναι ο εαυτός τους και να εκπληρώσουν τους στόχους τους χωρίς τα «πρέπει» των μεγάλων.

 

 

Παράλληλα, οι μαθητές Γ. Δημητρόπουλος και Ν. Ηλιόπουλος επιμελήθηκαν το βίντεο με τα έργα της Ε. Δικαίου και τη μουσική επένδυση συνοδεία κιθάρας αντίστοιχα, ενώ οι μαθήτριες Θ. Δούρου (Α’ τάξη), Γ. Λίτου, Δ. Μεϊδάνη, Μ. Παναγοπούλου (Α’ τάξη) και Ε. Τερζή απέδωσαν με rock ‘n roll χορογραφία το τραγούδι “schooldays” του C. Berry.

 

dikaiou-3gym2

Η συγγραφέας δήλωσε ικανοποιημένη από τις εύστοχες παρατηρήσεις των παιδιών και τόνισε πως είναι σημαντικό οι νέοι να είναι κύριοι των επιλογών τους, να μην απογοητεύονται από μια αποτυχία, να επιμένουν όχι τόσο για την εισαγωγή σε μια ανώτατη σχολή επειδή το θέλουν οι γονείς, αλλά επειδή το Πανεπιστήμιο και το διάβασμα καλλιεργούν τη φαντασία και διευρύνουν τους ορίζοντές τους, άσχετα με το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν.

Η ψυχολόγος Σοφία Τρυφωνοπούλου, η οποία ήταν προσκεκλημένη για να μιλήσει για το σχολικό άγχος και τη διαχείρισή του, επισήμανε πως πρέπει να δίνεται ελευθερία στα παιδιά να επιλέγουν το επαγγελματικό τους μέλλον χωρίς καταπίεση από τους γονείς και τους δασκάλους, γιατί ήδη το εκπαιδευτικό σύστημα είναι αγχωτικό και εξοντωτικό. Δε χρειάζονται επιπλέον άγχος, μόνο στήριξη, γιατί «αν τα παιδιά ακολουθούν τα όνειρά τους, όλα είναι απλά».

dikaiou-3gym4

Τελειώνοντας, ο διευθυντής του σχολείου Γ. Μπουλογεώργος ευχαρίστησε την κ. Δικαίου για την ευκαιρία που έδωσε σε όλους να προβληματιστούν πάνω στο-δυστυχώς-πάντα επίκαιρο θέμα του άγχους για τη σχολική επιτυχία, την κ. Τρυφωνοπούλου για τις συμβουλές της, τους φιλολόγους Γ. Αγγελόπουλο, Μ. Παπουτσή και Α. Παφιλιάρη για το συντονισμό της παρουσίασης, κυρίως όμως τις μαθήτριες και τους μαθητές για την αξιόλογη δουλειά τους.

Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε ότι η κ. Δικαίου την Τετάρτη το πρωί επισκέφτηκε το 3ο Γυμνάσιο και είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με  μαθητές της Γ’ τάξης, ενώ το βράδυ της εκδήλωσης υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της που διέθεσε για το κοινό ο εκδοτικός οίκος ΠΑΤΑΚΗ σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος