FOLLOW US: facebook twitter

Motocross N. Ελλάδας/Μεγαλόπολη: Πρωταθλητές οι Κοντολέτας, Σωτηρόπουλος, Μούρκος

Ημερομηνία: 22-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Δημήτρης Κοντολέτας πήρε πανάξια τον τίτλο στην EXPERT

Τρίτος ο Βερράρος στην OPEN-Δεύτερος ο Κανελλόπουλος στην ΜΧ85, τρίτος ο Ταμβάκος στην ΜΧ65

Στη Μεγαλόπολη διεξήχθη την Κυριακή  ο τελευταίος αγώνας του Πρωταθλήματος Motocross Νοτίου Ελλάδος, υπό βροχή και με τη λάσπη να δυσκολεύει τις προσπάθειες των αναβατών. Παρόλα αυτά, ο Δημήτρης Κοντολέτας  (Α.Ο.Λ.Μ.Ο.) στην EXPERT , ο Νίκος Σωτηρόπουλος  (Α.Ο.Λ.Μ.Ο.) στην OPEN και ο Κώστας Μούρκος (ΔΙ.ΑΘΛΗ.Σ.Η.) στην ΜΧ1, στέφτηκαν πρωταθλητές, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά.

Χωρίς να φορτσάρει ο Κοντολέτας

Στo α΄ σκέλος της EXPERT, ο Κοντολέτας πήρε την εκκίνηση αλλά οι Λυρίου, Ηλιόπουλος τον προσπέρασαν. Λίγο μετά ο Λυρίου είχε μια πτώση αλλά πήρε  τελικά την δεύτερη θέση. Για την τρίτη θέση έδωσαν μάχη ο Κοντολέτας με τον Ανδρέου, όμως ο Ανδρέου είχε μια πτώση στον τελευταίο γύρο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Ο Κοντολέτας πήρε έτσι την τρίτη θέση και ήταν αρκετή για να εξασφαλίσει τον τίτλο στην κατηγορία. Νικητής του σκέλους αναδείχτηκε ο Ηλιόπουλος, ο οποίος επικράτησε και στο β΄ σκέλος, με δεύτερο τον Λυρίου και τρίτο τον Κοντολέτα. Στο πρωτάθλημα, ο αναβάτης από τη Ζαχάρω κατέλαβε την πρώτη θέση με τον Ανδρέου δεύτερο και τον Λυρίου τρίτο.

Ο Νίκος Σωτηρόπουλος έκανε το «repeat»στην OPEN

Δεύτερος σερί τίτλος για Σωτηρόπουλο

Στην OPEN, οι δύο αναβάτες από την Αμαλιάδα, ο Νίκος Σωτηρόπουλος της  Α.Ο.ΛΜ.Ο. και ο Σάκης Κονδυλόπουλος του ΔΙ.ΑΘΛΗ.Σ.Η., έδωσαν μάχη για τον τίτλο. Στο α΄ σκέλος, ο  Σωτηρόπουλος πήρε την εκκίνηση αλλά προς το τέλος ο Κονδυλόπουλος κατάφερε να τον περάσει. Λίγο πριν τον τερματισμό ο Κονδυλόπουλος είχε μια πτώση επιτρέποντας στον Σωτηρόπουλο να κερδίσει τελικά το σκέλος. Στο β΄ σκέλος ο Κονδυλόπουλος δεν κατάφερε να βάλει μπροστά την μοτοσικλέτα του στην εκκίνησηςκαι δεν ξεκίνησε διαμαρτυρόμενος ότι δεν του δόθηκε ο προβλεπόμενος χρόνος. Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Σωτηρόπουλος που οδηγούσε και αυτό το σκέλος, έκοψε ρυθμό επιτρέποντας στους Σταύρο Ροσσολάτο, Αριστείδη Πολύδωρο και Γιάννη Καυκά (Α.Ο.Λ.Μ.Ο.)  να τον περάσουν για να τερματίσει στην τέταρτη θέση, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του δεύτερου σερί τίτλου στην κατηγορία. Στην κατάταξη του αγώνα ο Σωτηρόπουλος ήταν ο νικητής με τον Ροσσολάτο δεύτερο και τον Πολύδωρο τρίτο. Στο πρωτάθλημα πίσω από τους Σωτηρόπουλο και Κονδυλόπουλο, τρίτος κατετάγη ο Νίκος Βερράρος  της Α.Ο.Λ.Μ.Ο..

Ο Κώστας Μούρκος κατέκτησε άνετα τον τίτλο στην ΜΧ

Εύκολα ο Μούρκος

Στην ΜΧ1 ο Κώστας Μούρκος του ΔΙ.ΑΘΛΗ.Σ.Η. δύσκολα θα έχανε τον τίτλο. Στο α΄ σκέλος πήρε την πρώτη θέση, ενώ ο διώκτης του στην βαθμολογία Χρήστος Κασιούμης τερμάτισε δεύτερος, κάτι που όμως δεν ήταν αρκετό για να τον κρατήσει ζωντανό στην διεκδίκηση του τίτλου. Οι δύο αναβάτες ήταν οι μόνοι από την κατηγορία που τερμάτισαν στο πρώτο σκέλος και με το πρωτάθλημα να έχει κριθεί δεν συμμετείχαν στον δεύτερο. Τρίτος στην τελική βαθμολογία κατετάγη ο Χρήστος Κοτούλας.

Στο βάθρο Κανελλόπουλος, Ταμβάκος

Στην ΜΧ85, έγινε μόνο το δεύτερο σκέλος. Ο Γιώργος Αγιομαυρίτης κέρδισε το σκέλος και τον αγώνα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νίκος Κανελλόπουλος της Α.Ο.Λ.Μ.Ο., θέση την οποία διατήρησε και στο φετινό πρωτάθλημα της κατηγορίας. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Σαραντινούδης καταλαμβάνοντας και την τρίτη στο πρωτάθλημα. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Καμαρινός Παυλόπουλος κατέλαβε την τέταρτη θέση, που ήταν αρκετή για να του διασφαλίσει το πρώτο του πρωτάθλημα στην κατηγορία.

Στη μικρή κατηγορία δεν έγινε αγώνας καθώς οι συνθήκες για τους μικρούς αναβάτες ήταν ακατάλληλες. Έτσι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Μιχάλης Σακελλαρίου στέφτηκε πρωταθλητής, με δεύτερο τον Σωτήρη Φωτάκη και τρίτο τον Χρήστο Ταμβάκο του ΔΙ.ΑΘΛΗ.Σ.Η..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος