FOLLOW US: facebook twitter

Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας: Δικάστηκε η σπείρα διαρρηκτών σε ώρα λαϊκής!

Ημερομηνία: 30-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”17467″ img_size=”full”][vc_column_text]

«Χτυπούσε» στην Αμαλιάδα κάθε Σάββατο!

Στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, εκδικάστηκε η υπόθεση της σπείρας διαρρηκτών που περίπου πριν από ένα χρόνο “χτυπούσε” στην πόλη της Αμαλιάδας, κάθε Σάββατο και ώρες λαϊκής. Τα έξι μέλη της σπείρας έρχονταν με αυτοκίνητο από την Πάτρα και αφού είχαν εστιάσει που θα χτυπήσουν όταν απομακρύνονταν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών, δρούσαν. Μια περίπτωση έχει καταγραφεί από την Αστυνομία και ακόμα μία προσδίδεται στην ίδια σπείρα, λόγω των κοινών στοιχείων του τρόπου δράσης. Από τα έξι άτομα δύο είναι ανήλικες που θα δικαστούν στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων. Οι υπόλοιποι βρέθηκαν χθες ενώπιων του Δικαστηρίου. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών όμως με την κατηγορία να μετατρέπεται σε πλημμέλημα από κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι άλλοι τρεις δράστες δύο γυναίκες και ένας άντρας, είχαν συνήγορο υπεράσπισης το Δημήτρη Καραγιάννη από την Αμαλιάδα.

Όλοι κατηγορούνταν ως μέλη συμμορίας για τη “…διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση από δύο οι περισσότερους που είχαν ενωθεί συμμορία για τη διάπραξη κλοπών ενεργούντες κατ΄ επάγγελμα και κατά συνηθεία με σκοπό τον προσπορισμό εισοδήματος”.

Οι δύο γυναίκες 34 και 36 ετών κρίθηκαν αθώες με τη σύμφωνη πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας, ενώ ένοχος κρίθηκε ο 23χρονος συνεργός τους, και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή, καθώς του αποδόθηκε ο ρόλος του απλού συνεργού σε πλημμελληματική κλοπή. Έγινε δεκτός ο αυτοτελής ισχυρισμός του συνηγόρου κ .Καραγιάννη και αποδέχθηκε το δικαστήριο τη μεταβολή της κατηγορίας από κακουργηματική και πλημμεληματική. Στην υπεράσπισή του ο κ. Καραγιάννης, υποστήριξε πως τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή για να στοιχειοθετήσουν περίπτωση κλοπής, πολλώ δε μάλλον, κακουργηματικού χαρακτήρα. Και όπως είπε στο δικαστήριο οι δράστες δεν αναγνωρίστηκαν από τα θύματα, δεν βρέθηκαν αποτυπώματα τους, δεν υπήρξε καταγραφή τους από κάμερες ασφαλείας, δεν υπήρξε κανένας μάρτυρας κατηγορίας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot