FOLLOW US: facebook twitter

Μόνο λίγους μήνες διαρκεί η ανοσία στην Covid-19

Ημερομηνία: 15-07-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”107060″ img_size=”full”][vc_column_text]Το να ασθενήσει και να αναρρώσει κάποιος από κορονοϊό δεν του εξασφαλίζει μακροχρόνια ανοσία και θα μπορούσε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να μολυνθεί ξανά, σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου. Οι Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα αντισώματα στον κορονοϊό μειώνονται σημαντικά τρεις μήνες μετά

Αυτό σημαίνει ότι ο αναρρώσας ασθενείς από κορονοϊό μπορεί να ξαναμολυνθεί ένα χρόνο μετά, όπως δηλαδή θα συνέβαινε με τους ιούς της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος. Η έρευνα είναι η πρώτη που αφορά τη διάρκεια των αντισωμάτων.

Οι επιστήμονες παρακολούθησαν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος περισσότερων από 90 ανθρώπων: 65 ασθενών, 6 εργαζομένων στον τομέα υγείας και 31 εθελοντών που δέχθηκαν να μολυνθούν με τον ιό. Διαπίστωσαν ότι τα αντισώματα που μπορούν να σκοτώσουν τον κορονοϊό έφταναν στο υψηλότερο ποσοστό τους τρεις εβδομάδες από την έναρξη των συμπτωμάτων και στη συνέχεια μειώνονταν.

Από τις εξετάσεις αίματος διαπιστώθηκε ότι ενώ ένα ποσοστό 60% των ανθρώπων παρήγαν ένα ισχυρό απόθεμα αντισωμάτων για να αντιμετωπίσουν την Covid-19 στην κορύφωση της ασθένειας, μόνο το 17% διατηρούσε την ίδια ικανότητα τρεις μήνες μετά. Σε αυτό το διάστημα μειώνονταν δραματικά και συχνά δεν ήταν καν ανιχνεύσιμα.

Σύμφωνα με την επικεφαλής συγγραφέα της έκθεσης, Δρα ΚέιτιΝτουρς, «οι άνθρωποι παράγουν λογικό αριθμό αντισωμάτων για να αντιμετωπίσουν τον ιό, αλλά αυτός μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και εξαρτάται από το ποιος είναι ο μέγιστος την περίοδο του ζενίθ της ασθένειας πόσο θα διαρκέσει η ανοσία».

Η έρευνα αναμένεται να επηρεάσει τις έρευνες για την παραγωγή εμβολίου και την προσπάθεια να επιτευχθεί η περιβόητη «ανοσία της αγέλης» με τον καιρό. Ένα εμβόλιο δεν θα μπορεί να προστατέψει κάποιον για πολύ καιρό. Πιθανότατα θα λειτουργεί όπως τα εμβόλια για την κοινή γρίπη και το κρυολόγημα που έχουν διάρκεια λίγων μηνών.

Πηγή: efsyn.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot