FOLLOW US: facebook twitter

«Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα»

Ημερομηνία: 07-02-2023 | Συντάκτης:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

«Συνεργασία» και «εξωστρέφεια». Αυτοί είναι οι δυο πυλώνες που θα στηριχθεί και τη νέα χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας, όπως τονίστηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εμπόρων, που πραγματοποιήθηκε στο παραλιακό κατάστημα «Destino» στην Κουρούτα.

Παρουσία μελών του συλλόγου, δεκάδων επαγγελματιών, εκπροσώπων φορέων και αρχών της περιοχής, των βουλευτών Δ. Αυγερινοπούλου και Α. Νικολακόπουλου, του Δημάρχου Ήλιδας Γ. Λυμπέρη καθώς και των υποψηφίων βουλευτών Γιώργου Παναγιωτόπουλου, Χρ. Φωτόπουλου και Μάικ Αμπου Χαντμπα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φώτης Νικολόπουλος μίλησε για τα δύσκολα τελευταία τρία χρόνια λόγω της πανδημίας και των προβλημάτων που δημιούργησε σε παγκόσμιο επίπεδο και αναπόφευκτα και στο χώρο του επιχειρείν τονίζοντας ότι παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες, κατάφεραν για μια ακόμα χρονιά να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους. «Τα καταφέραμε γιατί είμαστε ένας κλάδος που έχει μάθει να μάχεται και να μη το βάζει εύκολα κάτω.

Ενώσαμε τις δυνάμεις μας σε αρκετές περιπτώσεις και καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που συναντήσαμε, για τις οποίες για μια ακόμα φορά δεν είμασταν εμείς οι υπεύθυνοι. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και σας ευχαριστώ από καρδιάς που σήμερα το αποδεικνύεται με την παρουσία σας. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα, τα ηνία του συλλόγου μαζί με το συμβούλιο αποφασίσαμε να στηριχτούμε σε δυο πράγματα, στη συνεργασία και την εξωστρέφεια.

Είμαστε σε έναν Νομό ο οποίος διαθέτει τεράστιο πλούτο , ιστορία και πολιτισμό, λόγω της Αρχαίας Ολυμπίας και της Αρχαίας Ήλιδας. Επιπλέον έχουμε την τύχη να διαθέτουμε και φυσικό πλούτο καθώς έχουμε μια τεράστια ακτογραμμή με εξαιρετικές παραλίες και υπέροχη θάλασσα. Να μη λησμονούμε και τον εύφορο κάμπο μας που οι αγρότες μας καθημερινά δίνουν τον αγώνα τους για την επιβίωση. Δυστυχώς παρά τον φυσικό μας πλούτο και την πολιτιστική μας κληρονομιά, δεν έχουμε καταφέρει να επωφεληθούμε στο έπακρο από την πραγματική τους αξία καθώς ο Νομός μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης της χώρας. Η πολυεπίπεδη έλλειψη συνεργασίας αποτελεί τον κύριο λόγο για τον οποίο έχουμε οδηγηθεί στην όχι και τόσο κολακευτική θέση».

«Αναζητούμε συνεργασίες για ένα καλύτερο μέλλον»

Στη συνέχεια του χαιρετισμού του, ο κ. Νικολόπουλος επισήμανε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος θα συνεχίσει να μάχεται για τα καθημερινά προβλήματα τόσο σε κοινωνικό όσο και επιχειρηματικό επίπεδο και θα αναζητά τις καλύτερες συνεργασίες για ένα καλύτερο μέλλον. «Έχουμε δημιουργήσει μια νέα και πρωτοποριακή συνεργασία για το Νομό μας με τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου, στην ουσία έχουμε κάνει το αυτονόητο πραγματικότητα. Πλέον είμαστε περήφανοι γιατί μπορούμε να συνεργαζόμαστε με όλους, κάτι που λείπει έντονα από το Νομό μας.

Ανοίξαμε έναν πραγματικό δίαυλο με το Επιμελητήριο, την Περιφέρεια, το Δήμο και τις υπηρεσίες του καθώς και με τους βουλευτές του Νομού μας. Μέσα από εποικοδομητική συνεργασία έχουμε παρακινήσει τη διεξαγωγή δράσεων προς όφελος της τοπικής οικονομίας αλλά και των πολιτών αυτού του τόπου. Σαφώς και δεν εφησυχάζουμε, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να φτάσουμε σε ικανοποιητικά επίπεδα ανάπτυξης. Σε αυτό το δύσκολο δρόμο και συνάμα δημιουργικό, σας θέλουμε δίπλα μας, με την παρουσία και τις ιδέες σας».

Κλείνοντας ανακοίνωσε ότι ο Σύλλογος έχει έρθει σε συνεργασία με Κέντρο Κατάρτισης (ΚΕΚ) και θα πραγματοποιήσει ένα σεμινάριο δωρεάν με τίτλο «Τεχνικός Ασφαλείας» για όλα τα μέλη του.
Η εκδήλωση μετά από σύντομους χαιρετισμούς ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος