FOLLOW US: facebook twitter

Μοναδικό ταξίδι με την Συμφωνική Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης

Ημερομηνία: 15-11-2023 | Συντάκτης:

Συντελεστές Διεθνούς Φήμης στην εξαιρετική εκδήλωση της Παρασκευής
του Επιμελητήριου Ηλείας

Με αίσθημα σεβασμού και ευθύνης προς το σημαντικότατο πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής μας, την ιστορία, τη δυναμική και τις τεράστιες προοπτικές, ιδιαίτερα του τουρισμού εμπειρίας στον νομό μας, το Επιμελητήριο Ηλείας με την εκδήλωση «Βιώσιμη ανάπτυξη μέσω πολιτιστικών δράσεων, με πόλο έλξης τη μουσική και τις καλές πρακτικές σπουδαίων μουσικών γεγονότων για την ενδυνάμωση του τουρισμού», επιδιώκει όχι μόνο να «ταξιδέψει» το κοινό , αλλά και να ενώσει αξίες, έργα, ιστορία και καινοτόμες ιδέες  μέσα από πολιτιστικά και μουσικά δρώμενα, που παρουσιάζονται από διεθνείς προσωπικότητες της μουσικής τέχνης .

Ο κόσμος της Ηλείας, θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσει μια όμορφη πολιτιστική βραδιά μέσα από μία παλέτα μοναδικών ηχοχρωμάτων εμπνευσμένη από τις συγχορδίες της διεθνούς φήμης Συμφωνικής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης

Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου και 19.30, στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, η Συμφωνική Ορχήστρα, που ίδρυσε ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης και έζησε στην πόλη μας για δύο χρόνια (1938-1939) , θα πραγματοποιήσει μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στο τεράστιο κεφάλαιο που έχει αφήσει παρακαταθήκη στον πολιτισμό ο σπουδαιότερος Έλληνας συνθέτης και στιχουργός, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για τη σημασία ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομίας και την αλληλεπίδρασή της  στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Το μουσικό ταξίδι θα έχει στη συνέχεια προορισμό τον υπέροχο κόσμος της Τζαζ με ένα μαγευτικό ρεσιτάλ σαξοφώνου από τον πρώτο Έλληνα με διεθνή καριέρα στην τζαζ και βραβευμένη δισκογραφία από το BBC , Δημήτρη Βασιλάκη.

Ο Δημήτρης Βασιλάκης είναι ένας διεθνούς φήμης μουσικός της τζαζ, βραβευμένος σαξοφωνίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και πανεπιστημιακός κι έχει ηχογραφήσει 5 άλμπουμ για την ιστορική τζαζ εταιρεία Candid Records με έδρα τη Νέα Υόρκη και Λονδίνο. Είναι ο πρώτος Έλληνας μουσικός και ακαδημαϊκός της τζαζ με διεθνή καριέρα και δισκογραφία στο εξωτερικό και από τα πρώτα μέλη του διεθνούς οργανισμού Σχολών Τζαζ (IASJ). Ακόμα, έχει ταξιδέψει ανά την υφήλιο σε φεστιβάλ κι έχει αρχίσει ένα νέο κίνημα στις ΗΠΑ για νέους καλλιτέχνες με τίτλο Art Escape.

Έχει χαρακτηριστεί ως ο «Έλληνας θεός της μεταμοντέρνας έκφρασης» από το BBC (Hellenic God of post modern expression), έχει κάνει συνεργασίες με τους μεγαλύτερους θρύλους της jazz κι έχει πετύχει δύο sold out shows σε χώρο 1.500 ατόμων.

Ο Δημήτρης Βασιλάκης αποφοίτησε ως Χημικός Μηχανικός από το ΕΜΠ το 1986, ενώ σπούδασε κλασικό και τζαζ σαξόφωνο, πιάνο και σύνθεση με υποτροφίες του Ωνασείου Ιδρύματος και του British Council, στο Λονδίνο (London College Of Music και Royal Academy Of Music). Πήρε το πτυχίο του με άριστα, δίπλωμα σολίστ κλασικού σαξοφώνου, σύνθεσης, εν οργάνωσης και διεύθυνσης, καθώς και τζαζ διδασκαλίας, ενώ κέρδισε βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς (LCM society prize with LCM Symphony Orchestra, BBCΙ award for album of the month and album of the year).

Έχει παίξει στα μεγαλύτερα κλαμπ, φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών, μεταξύ άλλων στο Dizzy’s, στο Birdland, στο Zinc και στο Onassis Cultural Center στη Νέα Υόρκη, στο Jazz Showcase στο Σικάγο, στο Ronnie Scott’s και στο Royal Festival Hall στο Λονδίνο, στο Paris Conservatoire στο Παρίσι και στο Βερολίνο. Επίσης, έχει παίξει για δύο Έλληνες Προέδρους Δημοκρατίας, τρεις πρωθυπουργούς, καθώς και για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Bill Clinton, κατά την επίσημη επίσκεψή του το 1999, με τον διεθνή τύπο να τον εγκωμιάζει.

Στην εκδήλωση , ο Δημήτρης Βασιλάκης θα κάνει επίσης και μια επίδειξη μιας ανατρεπτικής συνάντησης της τεχνολογίας και της μουσικής , αναδεικνύοντας πως οι πρωτοποριακές εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης αυτοσχεδιάζουν Τζαζ, δεδομένου ότι ο διεθνώς αναγνωρισμένος, χαρισματικός σαξοφωνίστας, είναι διδάσκων στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μουσική, Τεχνολογία και Σύγχρονες Πρακτικές» του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος