FOLLOW US: facebook twitter

Μοναδική «Στέλλα Βιολάντη» στο Χλεμούτσι!

Ημερομηνία: 30-07-2024 | Συντάκτης:

-Μάγεψε το κοινό η θεατρική παράσταση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και φιλοξενήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Μαγική βραδιά έζησαν όσοι παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Στέλλα Βιολάντη» το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο Κάστρο Χλεμούτσι της Κυλλήνης, η οποία διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Περιφέρειας Ελλάδας με την υποστήριξη του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στο πλαίσιο των «Διαδρομών Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Γη», και φιλοξενήθηκε στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ του δήμου.

Ο θίασος του Αλμπέρτο Εσκενάζυ παρουσίασε με καλλιτεχνική αρτιότητα ένα από τα καλύτερα θεατρικά έργα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, τη «Στέλλα Βιολάντη»,το οποίο στο παρελθόν έχει παιχθεί από θρύλους του ελληνικού θεάτρου όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη, η Ελένη Παπαδάκη κ.ά.

Το κοινό που κατέκλυσε τον εξωτερικό χώρο στο φωτισμένο Χλεμούτσι, παρακολούθησε μια ενδιαφέρουσα ιστορία με ανατροπές και ερμηνείες μεγάλου βεληνεκούς από τους ηθοποιούς, με κυρίαρχο θέμα τη σύγκρουση του πατέρα με την κόρη του για την ερωτική της επιλογή χωρίς την έγκρισή του και τους υπόλοιπους ήρωες να συμμετέχον με τον τρόπο τους σ’ αυτό το νεανικό αδιέξοδο της αγάπης.

 
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής, Γεωργία Κακαλέτρη, η οποία ευχαρίστησε την περιφέρεια για τη συνεργασία και επισήμανε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι ο διαρκής εμπλουτισμός του Διεθνούς Φεστιβάλ και η συνεργασία με την περιφέρεια για τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Στην εκδήλωση παρέστη και ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας

Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Σταμάτης Μπαντούνας, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια ήταν από τον Μιχάλη Σδούκο. Τη Στέλλα Βιολάντη υποδύθηκε η Σάρα Εσκενάζυ, Παναγιώτης Βιολάντης ήταν ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Μαρία Βιολάντη η Αθηνά Μαυρομάτη, Θεία Νιόνια η Καλή Δάβρη, Ντάντης ο Απόστολος Τζίμας και Χρηστάκης Ζαμάνος ο Γιώργος Τριανταφύλλου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Παναγιώτης Μπράμος, στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους πολίτες για την ανταπόκρισή τους στο καλλιτεχνικό εγχείρημα καθώς και τον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης για τη συνεργασία Παράλληλα, τόνισε ότι επιδίωξή του είναι η αρμονική σύνδεση των αρχαιολογικών μνημείων της Ηλείας με πολιτιστικές δράσεις, με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη και προβολή τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot