FOLLOW US: facebook twitter

Μοναδική εμπειρία η εμφάνιση της Μικτής Χορωδίας στην Κύπρο

Ημερομηνία: 22-03-2024 | Συντάκτης:

Tο Σάββατο 15 Μαρτίου, οι χορωδοί της Μικτής Χορωδίας Πύργου, είχαν την τύχη να συμμετέχουν στην πολυφωνική πανδαισία μαζί με  χορωδούς από την Ελλάδα και την Κύπρο  και σπουδαίους Κύπριους ερμηνευτές, στο στάδιο «Ελευθερία», για τα 50 χρόνια αγώνων και προσφυγιάς.

Ο χαρισματικός μαέστρος Νικόλαος Θεράποντος, πρόεδρος του  Παγκύπριου Συνδέσμου Χορωδιών  διεύθυνε 2000 χορωδούς και 200μελή ορχήστρα και οι χορωδοί έζησαν μοναδικές στιγμές συγκίνησης. Στόχος της συναυλίας ήταν να τιμηθούν οι αγώνες της προσφυγιάς και να εξυμνηθεί η πανανθρώπινη αξία της Ελευθερίας.

Το ρεπερτόριο αφορούσε τους αγώνες  για την ελευθερία. Ακούστηκαν  τραγούδια του Μίκη  Θεοδωράκη,  του Δημήτρη Λάγιου, το ριζίτικο Κρήτης, των, των Deep Purple και το εμβληματικό τραγούδι του Νάσου Παναγιώτου σε στίχους Ν. Καζαντζάκη  Λευτεριά.

Πριν τη λήξη της εκδήλωσης ο  μαέστρος Νικόλαος Θεράποντος κάλεσε τον μαέστρο της Μικτής Χορωδίας Πύργου Θοδωρή Παναγόπουλο, μαζί με όλους τους μαέστρους που συμμετείχαν και τους ευχαρίστησε  για την συνεργασία που είχαν αρκετούς μήνες, ώστε  να επιτευχθεί σε αυτό το πολύ δύσκολο εγχείρημα ο συντονισμός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος