FOLLOW US: facebook twitter

Μοναδική εμπειρία για τους μαθητές οι Αγώνες Ρητορικής Τέχνης

Ημερομηνία: 28-05-2024 | Συντάκτης:

-Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία για την Π.Ε. Ηλείας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι προκριματικοί αγώνες των 4ων Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής Τέχνης για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού), που διοργανώνει το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, στους οποίους συμμετέχει για δεύτερη χρονιά και η Δ/νση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας με πρωτοβουλία του Δ/ντή Εκπαίδευσης κ. Ανδρέα Καρατζά.

Για την Ηλεία οι αγώνες διεξήχθησαν την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 και ώρα 10:30 – 13:00 στο φιλόξενο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου.

Υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή των αγώνων ήταν ο Δ/ντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου κ. Φωτόπουλος Γεώργιος, ο Δ/ντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου κ. Μπαντούνας Άγγελος, η Δ/ντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως κ. Καραγγελή Μαρία και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Ηλείας κ. Ηλιοπούλου Ευγενία.

Οι μαθητές που συμμετείχαν είχαν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία και ανταποκρίθηκαν επάξια στις απαιτήσεις του διαγωνισμού.

Αναμένεται ο θεσμός αυτός να εδραιωθεί και να αυξηθούν οι συμμετοχές των σχολείων τα επόμενα έτη.

Ο Αριστοτέλης μας δίνει τον ορισμό της ρητορικής:

« Ας ορίσουμε λοιπόν τη ρητορική ως την ικανότητα να βλέπεις σε κάθε ζήτημα ποια είναι τα διαθέσιμα μέσα της πειθούς. Ετούτο δεν είναι έργο καμιάς άλλης τέχνης· γιατί από τις άλλες τέχνες καθεμιά τους μόνο για το αντικείμενό της μπορεί να διδάσκει και να πείθει. Έτσι η ιατρική διδάσκει και πείθει για τα υγιεινά και τα νοσηρά, η γεωμετρία για τις ιδιότητες των μεγεθών, η αριθμητική για τους αριθμούς, και αντίστοιχα οι λοιπές τέχνες και επιστήμες. Όμως η ρητορική, σχεδόν για καθετί που μπορεί να παρουσιαστεί, μοιάζει να μπορεί να βρει τι το πειστικό υπάρχει σε αυτό – και γι’ αυτό λέμε πως η τέχνη της δεν περιορίζεται μόνον σε ένα γένος των πραγμάτων ».

Οι τελικοί αγώνες θα διεξαχθούν στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 και ώρα 10:30

Τα αποτελέσματα των αγώνων αναρτώνται στο Ιστολόγιο: «ΡΗΤΟΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»: https://rhetorikoiagones.blogspot.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος