FOLLOW US: facebook twitter

Μοναδικά μουσικά ακούσματα στον Άγιο Σπυρίδωνα Πύργου

Ημερομηνία: 27-05-2024 | Συντάκτης:

-Εξαιρετική εκδήλωση από το Δήμο Πύργου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς

Το τραγούδι της «Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ» που ακούστηκε από τα στόματα των μελών της γερμανικής νεανικής χορωδίας  της Christophorus-Kantorei Altensteig, ήταν η κορυφαία στιγμή της ιδιαίτερα ποιοτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου  σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ηλείας, στον Άγιο Σπυρίδωνα την Κυριακή το απόγευμα και απόλαυσε πλήθος κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας του Νομού.

Μία ακόμα ξεχωριστή πρωτοβουλία στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς όπου παρουσιάστηκε εκκλησιαστική, παραδοσιακή και λαϊκή μουσική από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Γερμανία.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας & Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος Β’ κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του μίλησε για τη συμβολή τέτοιων  εκδηλώσεων στην πνευματική καλλιέργεια των πολιτών  και την πολιτισμική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Δήμαρχος κ. Στάθης Καννής αφού καλωσόρισε την νεανική γερμανική ορχήστρα μίλησε για τους στόχους της νέας Δημοτικής Αρχής με την διοργάνωση τέτοιων ποιοτικών εκδηλώσεων.

 Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πέρα από τα διεθνή και τα γερμανικά τραγούδια ακούστηκαν επίσης τα «τραίνα που φύγαν», η «άπονη ζωή» και ο «συρτός της Ρόδου», ενώ ιδιαίτερο χρώμα έδωσε η σολίστ της χορωδίας Jeannette Bühler με την ερμηνεία δύο δημιουργιών του Σούμπερτ.

Στην εκδήλωση εκτός των προαναφερομένων ήταν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών κ. Νίκος Θεοδώρου, Πολιτισμού κ. Γεώργιος Κάρδαρης, Παιδείας κ Θεόδωρος Κόρδας, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ Θανάσης Τσαμπρινός, οι πρόεδροι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ Κώστας Νικολούτσος , της Δ.Ε.Π. Α.Ε. Ο.Τ.Α. κ. Έλενα Μπαγιώργου, της ΔΕΥΠ κ. Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου και της Δημοτικής Ενότητας Πύργου κ. Αθηνά Κρεστενίτη.

Επίσης οι πρόεδροι της Δημόσιας Βιβλιοθήκης κ Γιάννης Νικολόπουλος, του Παραρτήματος Ηλείας της Ε.Α.Α.Ν κ. Ζώης Υφαντής, των Αποστράτων Στρατού κ. Αθανάσιος Τσιγκρέλης, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.  


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος