FOLLOW US: facebook twitter

Μόλις 2 επικουρικοί για την Ηλεία!

Ημερομηνία: 25-09-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Ηλεία, Νέα, Τοπικά, Υγεία

Ανύπαρκτο το ενδιαφέρον των γιατρών να εργαστούν στις νοσηλευτικές μονάδες του νομού

Τα προβλήματα δεν λύνονται με προσλήψεις συνταξιούχων με μπλοκάκι, τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, Αγγ. Σαραντοπούλου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Μπορεί χθες το υπουργείο Υγείας να γνωστοποίησε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για όσους γιατρούς θέλουν να εργαστούν στα νοσοκομεία της χώρας ως επικουρικοί, όμως για την Ηλεία δεν έχει και πολύ νόημα, αφού το ενδιαφέρον είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο.

Με βάση τον κατάλογο ενδιαφερόμενων επικουρικών γιατρών, που ανάρτησε χθες η 6η ΥΠΕ στην ιστοσελίδα της, δεν υπάρχει κανένας γιατρός ειδικότητας αιχμής (Παθολόγος, χειρουργός κλπ) που να θέλει να εργαστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας αλλά και γενικότερα στα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ.

Από την πρόχειρη έρευνα της λίστας διαπιστώθηκε ότι έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το Νοσοκομείο του Πύργου ως πρώτη προτίμηση ένας οφθαλμίατρος και μία οδοντίατρος!

 Η Ηλεία υπάρχει σε ακόμα δύο περιπτώσεις, αλλά ως δεύτερη προτίμηση, σε μία γιατρό δερματολόγο και σε μία γαστρεντερολόγο, αλλά για την Κρέστενα η δεύτερη περίπτωση.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το ενδιαφέρον του ιατρικού προσωπικού να εργαστεί στη Δημόσια Υγεία της Ηλείας είναι ανύπαρκτο, είτε πρόκειται για μόνιμους είτε για επικουρικούς. Στην πρώτη περίπτωση, οι προκηρύξεις αποβαίνουν διαρκώς άγονες, ενώ στη δεύτερη περίπτωση οι κατάλογοι επικουρικών σε αναμονή είναι κενοί, αφού δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι!

Αγγ. Σαραντοπούλου: Δε θα έχει μείνει κανένας γιατρός σε λίγα χρόνια

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι η έλλειψη ενδιαφέροντος από τους γιατρούς στα νοσοκομεία της περιφέρειας είναι πανελλαδικό φαινόμενο.

«Δεν πλησιάζει γιατρός στην επαρχία, όχι μόνο στον Πύργο. Οι περισσότεροι προτιμούν τα μεγάλα νοσοκομεία, κυρίως στην Αθήνα, όπου υπάρχουν ειδικευόμενοι και γενικότερα περισσότεροι γιατροί. Εδώ τι να έρθουν να κάνουν; Να είναι μόνοι τους, να κάνουν εξαντλητικές εφημερίες, να τρέχουν όλη μέρα και να θυσιάσουν την εκπαίδευσή τους και την κατάρτισή τους; Κι όλα αυτά με έναν μισθό εξευτελιστικό για επιστήμονες που σπουδάζουν δέκα χρόνια; Δεν πρόκειται να έρθει κανένας αν δεν εφαρμόσει ριζικά αποτελεσματική πολιτική το υπουργείο Υγείας», τονίζει η κ. Σαραντοπούλου και αφήνει αιχμές για την επιλογή προσλήψεων με μπλοκάκια.

«Δεν λύνονται τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας με το να προσλαμβάνουμε συνταξιούχους γιατρούς με μπλοκάκι. Είναι προς τιμήν των γιατρών που το κάνουν, αλλά είναι ντροπή για το υπουργείο το να καταφεύγει σε τέτοια “μπαλώματα” με το να φέρνει γιατρούς που είναι εκτός για αρκετά χρόνια. Όταν εξαντληθεί η δεξαμενή των συνταξιούχων, τι θα κάνει; Θα προσλάβει τους τελειόφοιτους Ιατρικής; Και μετά θα προσλάβει τους πρωτοετείς;» σχολιάζει.

Παράλληλα, η κ. Σαραντοπούλου υπογραμμίζει την ανάγκη να αλλάξει και η στάση των πολιτών απέναντι στο ιατρικό δυναμικό των νοσοκομείων, διότι σύντομα δεν θα έχει μείνει κανένας. «Θα πρέπει και οι πολίτες να σέβονται το Εθνικό Σύστημα Υγείας και όχι να βάζουν βουλευτές και διάφορα άλλα πολιτικά “μέσα” για να τους βρουν λύση. Με τέτοια συμπεριφορά, σε λίγο καιρό δεν θα βρίσκουν γιατρούς στα νοσοκομεία, για να τα κάνουν αυτά. Θα πρέπει να σέβονται την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και τα Κέντρα Υγείας και να τα χρησιμοποιούν, προτού φτάσουν στο νοσοκομείο και απαιτήσουν ιατρική εξυπηρέτηση. Θα βάζουν βουλευτές να μεσολαβήσουν και γιατρούς δεν θα βρίσκουν», επισήμανε η κ. Σαραντοπούλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος