FOLLOW US: facebook twitter

«Μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες»: Πρεμιέρα σήμερα στην οικία Τατάνη για την Πειραματική σκηνή Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης δήμου Ήλιδας

Ημερομηνία: 05-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”85963″ img_size=”full”][vc_column_text]

Δύο ακόμα παραστάσεις Σάββατο και Κυριακή

Πρεμιέρα κάνει σήμερα η Θεατρική Ομάδα των εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας (ΚΚΠΔΗ), που ανεβάζει και φέτος για 5η χρονιά τη θεατρική παράσταση της Πειραματικής Σκηνής με τίτλο «Μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες», που βασίζεται σε αποσπάσματα από το βιβλίο «ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ» της Έλλης Παπαδημητρίου.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν αύριο Σάββατο 6 Απριλίου και ώρα 21:00, και την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρες 20:00 και 21:15 (διπλή παράσταση), στην Οικία Τατάνη στην Αμαλιάδα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Λίγα Λόγια για τα Θεατρικά έργα…

Φέτος η Πειραματική Σκηνή της Ομάδας Εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου ‘Ηλιδας, παρουσιάζει, με αφηγηματικό τρόπο, μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες και τη μικρασιατική καταστροφή.

Οι αφηγητές, μικρασιάτες πρόσφυγες, εξιστορούν προσωπικές εμπειρίες και βιώματα κατά το διωγμό τους από την πατρίδα το 1922.

Εικόνες ζοφερές και τραγικές, συναισθήματα έντονα, τα οποία έχοντας την «πολυτέλεια» της απόστασης του χρόνου, αποκτούν μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας. Ο λόγος απλός, καθημερινός, «ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ», όπως τον ήξεραν και τον μιλούσαν εκείνοι. Επομένως τόσο ζωντανός, σχεδόν σαρωτικός. Οι μνήμες θέλουν να συνεχίζονται για αυτό και εξιστορούνται από στόμα σε στόμα στις γειτονιές, στα καφενεία, στις αφηγήσεις της γιαγιάς…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot