FOLLOW US: facebook twitter

Μνημείο Αθανάτων στην Αρχαία Ήλιδα

Ημερομηνία: 08-10-2024 | Συντάκτης:

Συνεργασία του δήμου με διεθνές ίδρυμα

Τη δημιουργία Μνημείου Αθανάτων στην αρχαία Ήλιδα σχεδιάζει σε συνεργασία με διεθνές ίδρυμα η δημοτική αρχή Ήλιδας, προκειμένου να αναδείξει τον ρόλο της διοργανώτριας των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και τη σημασία της έννοιας της Ιεράς Εκεχειρείας που ίσχυε κατά τους Αγώνες στην αρχαιότητα.

Όπως τόνισε στην εισήγησή του σε πρόσφατη συνεδρίαση ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, το Διεθνές ίδρυμα «Μνημείο των Αθανάτων», ήδη από το 2017 δραστηριοποιείται στην περιοχή του Δήμου Ήλιδας, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει στην οικουμένη και να επαναφέρει στο προσκήνιο την πανανθρώπινη αξία της ιεράς εκεχειρίας, που ίσχυε κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας, και έχει  ήδη προχωρήσει σε αγορά μεγάλης έκτασης πλησίον της Αρχαίας Ήλιδας, προκειμένου εκεί μελλοντικά να στεγάσει το Διεθνές Ίδρυμα και να δημιουργήσει το «Μνημείο των Αθανάτων».

«Ο Δήμος Ήλιδας θα προχωρήσει στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoC) με το Διεθνές Ίδρυμα ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ, που είναι εγγεγραμμένο στην κυπριακή Δημοκρατία με αριθμό 207 και εδρεύει στην Λευκωσία Κύπρου, νομίμως εκπροσωπούμενου από τον πρόεδρό του κ. Μάκη Χαβάτζια. Ο Δήμος Ήλιδας θέλει να ενισχύσει τη συνεργασία του με το Ίδρυμα, μέσω της σύναψης ειδικής συμφωνίας που θα υπογραφεί, και το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο Ήλιδας για να υπογράψει το Μνημόνιο Συνεργασίας (MoC)», ανέφερε. Γ πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία, καθώς η Λαϊκή συσπείρωση καταψήφισε με το αιτιολογικό ότι χρησιμοποιούνται τα ολυμπιακά ιδεώδη για τουριστικούς λόγους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot