FOLLOW US: facebook twitter

Μητσοτάκης: «Όχι» σε υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών

Ημερομηνία: 27-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
kyriakos-mitsotakis

Με «πρόσθετη ταλαιπωρία» και συνεχή εργαστηριακά τεστ απειλεί τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς ο πρωθυπουργός.


Στην ανακοίνωση ότι δεν θα υπάρξει υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους εκπαιδευτικούς προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, προειδοποιώντας, ωστόσο, τους ανεμβολίαστους ότι θα «υποστούν μια πρόσθετη ταλαιπωρία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τοποθέτησή του για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, θέλησε να δείξει ότι πήρε πάνω του την απόφαση και σημείωσε πως «αποφάσισα ότι αυτή (σσ ο υποχρεωτικός εμβολιασμός) η λύση δεν θα ήταν η ενδεδειγμένη».

Τόνισε ότι ένα ποσοστό άνω του 70% των εκπαιδευτικών είναι εμβολιασμένοι, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να πειστούν και οι υπόλοιποι να λάβουν το εμβόλιο.

Ο πρωθυπουργός, όμως, προειδοποίησε ότι οι ανεμβολίαστοι θα είναι υπόχρεοι να κάνουν συχνά εργαστηριακά τεστ προκειμένου να προσέλθουν στην εργασία τους.

Τόνισε, μάλιστα, τον όρο «εργαστηριακά» θέλοντας να το διαχωρίσει από τα self test, κάτι που δημιουργεί υπόνοιες ότι οι εκπαιδευτικοί μπορεί να πληρώνουν από την τσέπη τους τις εξετάσεις αυτές.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα είναι δύσκολο να υπάρξουν αναπληρώσεις εκπαιδευτικών εάν εκείνοι αρρωστήσουν μαζικά, ενώ επισήμανε ότι οι ανεμβολίαστοι έχουν ευθύνη απέναντι στις οικογένειές τους και απέναντι στα παιδιά.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος