FOLLOW US: facebook twitter

Μητσοτάκης: Απομακρύνεται το σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου μετά την απότομη αύξηση των κρουσμάτων

Ημερομηνία: 24-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
«Η επιτυχία του εμβολιασμού δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εφησυχασμού»

Παράταση του lockdown προανήγγειλε ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χθεσινή απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού απομακρύνει την πρόθεση για σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου.

«Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επεσήμανε ως πολύ θετικό νέο την γρήγορη πρόοδο στη διαδικασία εμβολιασμού, αλλά υπογράμμισε ότι αυτό δεν πρέπει να δημιουργεί εφησυχασμό. «Σε καμία περίπτωση η επιτυχία του εμβολιασμού δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εφησυχασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εκτιμώ ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε και το φράγμα του 1 εκατομμυρίου στην Επιχείρηση “Ελευθερία”», είπε ο κ. Μητσοτάκης για τους εμβολιασμούς, αλλά σημείωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τα αισθήματα γενικότερου εφησυχασμού που δημιουργεί αυτή η επιτυχία.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε χτίσει ακόμα τείχος ανοσίας και οι μήνες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου είναι πολύ δύσκολοι μήνες -πάντα, παραδοσιακά- για όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις», τόνισε.

«Το βασικό μήνυμα το οποίο πρέπει να εκπέμψουμε είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν», υπογράμμισε και αναγνώρισε ότι οι πολίτες είναι κουρασμένοι. «Έχουμε όμως αυτή τη στιγμή πραγματικά στα χέρια μας ένα όπλο το οποίο δεν είχαμε πριν από κάποιους μήνες και αυτό είναι το όπλο του εμβολιασμού. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πλησιάζουμε προς το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας», πρόσθεσε.

Πηγή: lifo.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος