FOLLOW US: facebook twitter

Επίσκεψη Μητρόπουλου στο Κοτύχι

Ημερομηνία: 02-02-2017 | Συντάκτης:

mitropoulos-kotixi-1

Έμφαση στην παραγωγή και το περιβάλλον

Την Κοτύχι ΑΕ, τη διαδημοτική εταιρία ιχθυοκαλλιέργειας των Λεχαινών, επισκέφθηκε χθες το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος. Εκεί είχε επαφές με τοπικούς παράγοντες και ενημερώθηκε πλήρως για την παραγωγή της εταιρίας, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν. Τα προϊόντα της Κοτύχι ΑΕ φημίζονται διεθνώς για την ποιότητά τους και αναζητούνται τρόποι βελτίωσης της παραγωγής, αλλά και των συνθηκών που επικρατούν στη λίμνη που πολλές φορές κινδυνεύει από την κακοκαιρία.

Ο κ. Μητρόπουλος είχε συνάντηση με τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Αρβανιτάκη, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Λεχαινών Γιώργο Γαλάτη και τους εργαζόμενους στην επιχείρηση. Οι προοπτικές που υπάρχουν εκεί είναι σημαντικές και στόχος είναι να αναδειχθεί περαιτέρω η προσπάθεια αυτή και να στηριχθεί όπου απαιτείται.

mitropoulos-kotixi-2

Σε δήλωσή του ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε πως «η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος της Περιφερειακής Αρχής για τον πρωτογενή τομέα, να δούμε από κοντά τα εξαιρετικά αλιευτικά προϊόντα που παράγει το Κοτύχι, όπως το αυγοτάραχο, τα χέλια και τα ψάρια, που δίνει η λιμνοθάλασσα. Παράλληλα θέλουμε να συμβάλουμε στην παραγωγή και διάθεση τους στην διεθνή και την εγχώρια αγορά, εντός και εκτός της Περιφέρειάς μας. Παράλληλα αποτελεί στόχο μας και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Και όλα αυτό στο γενικότερο πλαίσιο των προσπαθειών μας για την ανάπτυξη της υπαίθρου» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Μητρόπουλος.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος