FOLLOW US: facebook twitter

Μισόλογα και… «ήξεις αφήξεις» για το Πάτρα-Πύργος!

Ημερομηνία: 23-07-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”93606″ img_size=”full”][vc_column_text]

-Τα… μάζεψε για τη χρηματοδότηση ο νέος υπουργός Υποδομών, Κ. Καραμανλής, αλλά δεν έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις

Καμία συγκεκριμένη απάντηση δεν έδωσε επί της ουσίας ο νέος υπουργός Υποδομών, Κώστα Καραμανλής, για την κατασκευή της Πατρών-Πύργου κατά τη διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων χθες το πρωί στη Βουλή.

Ωστόσο, είναι εμφανές ότι τα «μάζεψε» σχετικά με τη χρηματοδότηση, μετά την κατακραυγή που δέχθηκε από τους φορείς και εκπροσώπους της Ηλείας, καθώς φαίνεται ότι αντιλήφθηκε πως δεν μπορεί να διακινδυνεύσει να χαθούν τα 300 εκατ. ευρώ που εξασφαλίστηκαν επί υπουργίας του προκατόχου του, Χρήστου Σπίρτζη.

«Μελετάμε στο υπουργείο διεξοδικά τις εναλλακτικές, είμαστε σε διαρκή επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε τελικά να προχωρήσουμε σε λύση όσο το δυνατόν ταχύτερη και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση», είπε σχετικά, όμως έκανε λόγο για ριζική λύση στο έργο, χωρίς να δώσει λύση.

«Όπως είναι σήμερα το έργο, αυτό το γνωρίζει όλος ο τεχνικός κόσμος, βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Είναι εκτός πραγματικότητας να συζητάμε αν θα καθυστερήσει ή αν θα χαθούν χρήματα. Το έργο είναι κυριολεκτικά στον αέρα και χρειάζεται ριζική λύση», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

Ο νέος υπουργός, κατά την… προσφιλή συνήθεια των περισσότερων υπουργών που πρωτοαναλαμβάνουν, επέρριψε όλες τις ευθύνες στον προκάτοχό του αναφορικά με τις υψηλές εκπτώσεις και την καθυστέρηση στην υπογραφή συμβάσεων, χωρίς φυσικά να κάνει κάποια αναφορά στην αποκοπή του 2013 από τη σύμβαση παραχώρησης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην έναρξη των προγραμματικών του δηλώσεων ο κ. Καραμανλής εμφανίστηκε υπέρμαχος των συμβάσεων παραχώρησης, δηλαδή της ιδιωτικοποίησης των έργων υποδομών, λέγοντας ότι «οι πόροι είναι εξαιρετικά περιορισμένοι, λεφτά δεν υπάρχουν, επομένως πρέπει να χρησιμοποιήσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή το ΠΔΕ αλλά και ιδιωτικά κεφάλαια»…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot