FOLLOW US: facebook twitter

Μηνύσεις και πορείες με… φόντο το Κατάκολο!

Ημερομηνία: 17-10-2024 | Συντάκτης:

-Η «Πρωινή» αποκαλύπτει τη μήνυση της Ένωσης Τουριστικών Πούλμαν κατά του ΚΤΕΛ Ηλείας και του ΔΛΤ Πύργου

-Διαμαρτυρήθηκαν χθες στο λιμάνι οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ Ηλείας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Σε πεδίο σύγκρουσης ανάμεσα σε επαγγελματικές ομάδες φαίνεται πως έχει μετατραπεί το λιμάνι του Κατακόλου, αφού τις τελευταίες ημέρες οι τόνοι έχουν ανέβει αρκετά. Εκτός από την πορεία διαμαρτυρίας που έκαναν χθες το πρωί τα μέλη του Συλλόγου  Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων Ν. Ηλείας «Ο ΕΡΜΗΣ», κάνοντας λόγο για άναρχη και επισφαλή κατάσταση στο λιμάνι του Κατακόλου, η «Πρωινή» σήμερα αποκαλύπτει πως η Ένωση τουριστικών πούλμαν Ηλείας κατέθεσε μήνυση κατά του ΚΤΕΛ Ηλείας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου για παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με τις υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων στη χερσαία ζώνη του λιμανιού.

Όπως αναφέρει ο νομικός εκπρόσωπος του μηνυτή, Μίλτος Δημητρόπουλος, το ΚΤΕΛ Ηλείας παραβαίνει απόφαση του Λιμεναρχείου διότι πωλεί εισιτήρια για 45 λεπτά εντός της χερσαίας ζώνης για το δρομολόγιο Κατάκολο-Ολυμπία, αντί να αρκείται στην παραλαβή των επιβατών από την οριοθετημένη στάση εντός της χερσαίας ζώνης.

«Η ανωτέρω πράξη είναι παράνομη και αυθαίρετη και γίνεται κατ’ επανάληψη και κατ’ εξακολούθηση», τόνισε ο κ. Δημητρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι έχουν υποβληθεί διαμαρτυρίες στο Λιμενικό Ταμείο, στο Λιμεναρχείο και στο Τμήμα Μεταφορών & Επικοινωνιών της ΠΕ Ηλείας, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει επιβληθεί καμία διοικητική κύρωση.

«Δυστυχώς οι ανωτέρω φορείς, ενώ γνωρίζουν και βλέπουν την παραβατική συμπεριφορά των οδηγών των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Ηλείας (…) δεν έχουν προβεί μέχρι σήμερα σε επιβολή οποιασδήποτε κύρωσης εις βάρος των λεωφορείων», ανέφερε σχετικά.

Διαμαρτυρία ταξιτζήδων στο Κατάκολο

Χθες το πρωί οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ του συλλόγου Ερμής έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στο Κατάκολο, καταγγέλλοντας αδιαφορία για τη νομιμότητα και την ισονομία.

«Ένα λιμάνι που θα έπρεπε να στηρίζει οικονομικά τις οικογένειες όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε αυτό, έχει μετατραπεί σε λιμάνι επαγγελματικής δραστηριότητας λίγων και ισχυρών. Ένα λιμάνι, στο οποίο θα έπρεπε να επικρατεί η ευνομία και σωστή οργάνωση, έχει μετατραπεί σε χώρο άναρχης δράσης όποιου επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει για τα συμφέροντά του κάτω από τα αδιάφορα βλέμματα των αρμοδίων υπηρεσιών» τόνισαν και ζήτησαν ίση αντιμετώπιση και εφαρμογή του νόμου έναντι όλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot