FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα του Ανδρέα Νικολακόπουλου για τη νέα Σχολική χρονιά

Ημερομηνία: 10-09-2024 | Συντάκτης:

Ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Οι πόρτες των σχολείων ανοίγουν σε όλη τη χώρα, και υποδέχονται τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς που τα συνοδεύουν, σε μία σχολική χρονιά που ξεκινά με αισιοδοξία, με δημιουργική διάθεση, χωρίς κενά σε εκπαιδευτικούς και χωρίς ελλείψεις σε βιβλία. Τα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια είναι πολλά και σημαντικά, καθώς το ελληνικό σχολείο πλέον άλλαξε, αναβαθμίστηκε, εκσυγχρονίστηκε. Ένα σχολείο ακόμη πιο ποιοτικό, σύγχρονο και καινοτόμο, που θέτει τη γνώση στο επίκεντρο και κάνει την ποιοτική και ασφαλή καθημερινότητα των παιδιών μας, αυτοσκοπό.

Νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ σε όλα τα παιδιά, με την ευχή να καταφέρουν να αξιοποιήσουν τα σχολικά «εργαλεία» που έχουν πλέον στη διάθεσή τους, αλλά κυρίως τη φαντασία, τις ικανότητές, τα ταλέντα τους, και να τους πω, ότι τελικός στόχος είναι να δημιουργήσετε, να χαρείτε, να «πλουτίσετε» σε γνώσεις αλλά και να διδάξετε όλους εμάς, που αν και μεγαλύτεροι μαθαίνουμε διαρκώς από εσάς. Να θυμάστε ότι το σχολείο δεν είναι μόνο γνώση, δεν είναι αποκλειστικά μόχθος και διάβασμα, αλλά αποτελεί πρωτίστως «πηγή» συνεργασίας, διαπαιδαγώγησης και πάνω απ’ όλα περιβάλλον χαράς και γέλιου. Γιατί μόνο μέσα από τη χαρά και το γέλιο, μπορεί τελικά η γνώση να γίνει το πραγματικό «εφόδιο» που θα σας συνοδεύει σε όλη τη διαδρομή, από εδώ και στο εξής.

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους, με υγεία, πρόοδο και επιτυχία στους στόχους σας!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot