FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα επιστροφής!

Ημερομηνία: 07-10-2024 | Συντάκτης:

Πάνω από 8.700 στην Ηλεία και 300.000 σε όλη την Ελλάδα ψήφισαν στις εκλογές για νέο πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ

-Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, για να γίνει η μεγάλη, δημοκρατική παράταξη ξανά, δήλωσε ο βουλευτής Ηλείας και υποψήφιος για την προεδρία, Μιχάλης Κατρίνης

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, αφού λίγο μετά τις 7:30μ.μ. είχαν φτάσει τους 300.000 πανελλαδικά και περίπου 8.700 στην Ηλεία! Η άνοδος είναι εντυπωσιακή σε σχέση με το 2021, αφού τότε στην Ηλεία είχαν ψηφίσει 5.860 και πανελλαδικά 270.000 πολίτες. Για τον λόγο αυτό, η Εκλογική Επιτροπή έδωσε παράταση στην εκλογική διαδικασία κατά μία ώρα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι «ουρές» που είχαν σχηματιστεί στα εκλογικά κέντρα και να ψηφίσουν όλοι όσοι είχαν προσέλθει σε αυτά.

Στα εκλογικά κέντρα της Ηλείας επικράτησε από πολύ νωρίς το αδιαχώρητο, ειδικά στα αστικά κέντρα του Πύργου και της Αμαλιάδας, αφού πλήθος πολιτών έσπευσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο βουλευτής Ηλείας και υποψήφιος πρόεδρος Μιχάλης Κατρίνης, προσήλθε στο εκλογικό κέντρο στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου λίγο πριν από τις 9 το πρωί, για να ψηφίσει, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία του ΠΑΣΟΚ.
«Οι δημοκρατικοί πολίτες σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή και την απόφασή τους, δίνουν σήμερα τη δύναμη στο κίνημά μας για να γίνει και πάλι μεγάλο και νικηφόρο.Από την ελληνική επαρχία που χτυπά η καρδιά του ΠΑΣΟΚ, στέλνω μήνυμα νίκης και ελπίδας.Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, για να γίνει η μεγάλη, δημοκρατική παράταξη ξανά δύναμη αλλαγής και ανατροπής. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας, Δημήτρης Βάλαρης, δήλωσε στην Πρωινή πως η διαδικασία κύλησε ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, τονίζοντας ότι η μαζική συμμετοχή των πολιτών αποδεικνύει πως το ΠΑΣΟΚ έχει μπει πλέον εκ νέου σε τροχιά διεκδίκησης της εξουσίας στις επόμενες εκλογές.

«Η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά στα εκλογικά κέντρα και δεν διαπιστώθηκαν προβλήματα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, υπήρχαν στιγμές που επικράτησε το αδιαχώρητο, καθώς οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ και έδειξαν ότι είναι το κόμμα που εμπιστεύονται ως εναλλακτικό πόλο εξουσίας απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι πλέον εμφανές σε όλους ότι το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας», τόνισε.

Νέα μέλη οι μισοί ψηφοφόροι

Η ενθαρρυντική παράμετρος των εκλογών είναι πως το 50% των νέων ψηφοφόρων είναι νέα μέλη του ΠΑΣΟΚ. «Η συμμετοχή θα υπερβεί τις 300.000», ανέφερε το μέλος της ΕΔΕΚΑΠ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παντελής Καμάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

«Η πλειοψηφία που έχει ψηφίσει είναι νέα μέλη, πάνω από 150.000», σημείωσε ο Παντελής Καμάς, προσθέτοντας πως «στο Λεκανοπέδιο είναι αναλογικά μεγαλύτερη η συμμετοχή σε σχέση με τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές. Η περιφέρεια έχει μεγαλύτερη βαρύτητα για το αποτέλεσμα».

Το μέλος της ΕΔΕΚΑΠ συμπλήρωσε επίσης ότι «από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες σε δύο ώρες θα έχουμε αποτέλεσμα. Περί 22:00 το αποτέλεσμα, ένα αξιόπιστο εκλογικό αποτέλεσμα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot