FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα Δημάρχου Πηνειού Αλέξη Καστρινού για τη Γιορτή της Μητέρας

Ημερομηνία: 10-05-2024 | Συντάκτης:

‘….Κι ένα τέταρτο μητέρας

αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει’

Οδ. Ελύτης

Η Γιορτή της Μητέρας αποτελεί μια ιερή υπόμνηση του ουσιώδους ρόλου που διαδραματίζει στη ζωή μας, μια ελάχιστη αναγνώριση των αξιών της ανιδιοτελούς προσφοράς και αγάπης που συμβολίζει. Συνιστά τον ελάχιστο φόρος τιμής για τον άνθρωπο που συμβάλλει τα μέγιστα στη γαλούχηση της προσωπικότητάς μας, τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας και τη μεταλαμπάδευση των αξιών που αποτελούν τους πυλώνες της οικογένειας αλλά και της κοινωνικής συνοχής. Η μητέρα δεν αποτελεί μόνο τον θεμέλιο λίθο οικογενειακής εστίας· με τον πολυδιάστατο ρόλο της ‘χτίζει’ τις κοινότητες και σφυρηλατεί τα έθνη.

Την περίοδο της αξιακής κρίσης που διανύουμε, η αποστολή της μητέρας καθίσταται ακόμη πιο ουσιώδης και πιο κρίσιμη. Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε, ως τοπική αυτοδιοίκηση, να στηρίξουμε τη μητρότητα και το μεγαλειώδες έργο που επιτελεί για τον άνθρωπο και την κοινωνία.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες, σε όλες τις γυναίκες που υπηρέτησαν με αυταπάρνηση αυτό τον ρόλο, καθώς και στις γυναίκες που αν και δεν κατάφεραν να γνωρίσουν το δώρο της μητρότητας, χάρισαν απλόχερα αγάπη, στοργή και καθοδήγηση σε όσα παιδιά το είχαν ανάγκη.  


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος