FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ημερομηνία: 10-09-2024 | Συντάκτης:

Φίλες και φίλοι εκπαιδευτικοί,

Αξιότιμοι γονείς,

Αγαπητά μου παιδιά,

Ξεκινάει για εσάς μία ακόμα σχολική χρονιά, γεμάτη όνειρα και αισιοδοξία. 

Μία σχολική χρονιά, που παρά τις γενικότερες, θα πρέπει να σηματοδοτεί το μέλλον και το νέο που έρχεται. 

Για όλους εμάς, η παιδεία αποτελεί βασικό πυλώνα ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, ενός σχεδίου με κέντρο των άνθρωπο και ορίζοντα τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης προοπτικής για την τοπική κοινωνία.

Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω κανέναν από τους τομείς προσφοράς του κράτους προς το κοινωνικό σύνολο, θα τολμούσα να πω ότι ο χώρος της παιδείας είναι από τους σημαντικότερους -αν όχι ο σημαντικότερος- γιατί αποτελεί το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας.

Ήταν και είναι μια ιδιαίτερα σημαντική λειτουργία, που βοηθάει να αναπτυχθούν και να διευρυνθούν οι γνώσεις, οι δυνατότητες και οι δεξιότητές, μέσα από τις οποίες διαμορφώνονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Η παιδεία όμως δεν σημαίνει μόνο συσσώρευση γνώσεων. Αποκτά νόημα μόνο όταν έχει ουσιαστική συμβολή στη διάπλαση του ήθους και στη διαμόρφωση ανθρώπων με ελεύθερη σκέψη και δημοκρατική συνείδηση.

Αυτή η διάσταση αποκτά μεγαλύτερη σημασία σήμερα, που βιώνουμε μια διαφορετική κοινωνία, αυτή της γρήγορης και ανέξοδης ψηφιακής γνώσης, γεγονός που καθιστά τη μόρφωση και τη διαπαιδαγώγηση από το σχολειό απολύτως απαραίτητη, για ένα ανθρωποκεντρικό μοντέλο ζωής, το συμβάλλει στην ανάπτυξη αξιών όπως η αλληλεγγύη, η αγάπη προς τον συπεριβάλλον συμπερίληψη, ο σεβασμός προς το περιβάλλον και τη διαφορετικότητα, ο εθελοντισμός και πολλά άλλα, που μόνο οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μπορούν να διδάξουν.

Ο Δήμος, παρά τις σημαντικές αλλαγές στη διαχείριση των σχολείων που έφερε η κατάργηση των σχολικών επιτροπών, κάνει ότι είναι δυνατό για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες.  

Για τη φετινή χρονιά και με τα πενιχρά κονδύλια που μπορούμε να διαθέσουμε, ξεκινήσαμε τις εργασίες μεσα στο καλοκαίρι ώστε τυχόν παραλείψεις να διορθωθούν και να λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Ήλιδας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ως δημοτική αρχή θα συνεχίζουμε όλη τη χρονιά να στηρίζουμε τα παιδιά που κάθε χρόνο μας κάνουν περήφανους με της επιτυχίες τους, ώστε η νέα σχολική χρονιά να αποτελέσει για όλους του μαθητές ένα γοητευτικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης και της μόρφωσης.

Εύχομαι ολόψυχα στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς μια καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και πολλές επιτυχίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot