FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα από την Φολόη για το περιβάλλον!

Ημερομηνία: 06-06-2022 | Συντάκτης:

Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το Δασαρχείο Πύργου και σχολεία που φιλοξενούνται στην ΔΟΑ από την Ελληνική Ολυμπιακή επιτροπή



Από το μυθικό δάσος των Κενταύρων στη Φολόη, το δρυοδάσος – κόσμημα της Ηλείας, έστειλαν χθες το μήνυμά τους για την Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος, ότι η ατομική ευθύνη αποτελεί βασικό παράγοντα προστασίας του περιβάλλοντος το Δασαρχείο Πύργου και φιλοξενούμενα σχολεία στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας της 2ης Ολυμπιακής εβδομάδας στα Σχολεία, η Αρχαία Ολυμπία υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου στεγάζεται η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, τα 13 Σχολεία που κληρώθηκαν για να πραγματοποιήσουν ένα τριήμερο πρόγραμμα από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου στον ιστορικό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας, τον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες! Μαζί τους ήταν και οι Ολυμπιονίκες της άρσης βαρών Βίκτωρας Μήτρου και Γιώργος Τζελίλης, της χειροσφαίρισης Γιώργος Χαλκίδης, και οι διακεκριμένοι αθλητές Πηνελόπη Νίκα (μοντέρνο πένταθλο), Αντώνης Πλατής (γκολφ), Άννα Χαραλαμπίδη (υδατοσφαίριση), Άγγελος Λεμάνης (ιστιοπλοΐα), Ρούλα Γιαννικάκη (στίβος) και Χριστίνα Ζαχαριάδου (αντισφαίριση).

Έτσι χθες, με χαρούμενες φωνές και χαμογέλα πλημμύρισε το Περιβαλλοντικό Μουσείο και Κέντρο Ενημέρωσης – Πληροφόρησης για το Δρυοδάσος Φολόης, στην Τοπική Κοινότητα Κούμανι, όπου την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των φιλοξενούμενων μαθητών και εκπαιδευτικών της Ελληνικής Ολυμπιακης Επιτροπής σε θέματα που σχετίζονται με το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, ανέλαβε με χαρά ο ίδιος ο Δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας. Και φυσικά δεν υπάρχει καταλληλότερος χώρος για μια τέτοια συνάντηση από το δρυοδάσος της Φολόης και το περιβαλλοντικό μουσείο Κούμανι.

Οι πολυπληθείς ομάδες, ξεναγήθηκαν στους χώρους του περιβαλλοντικού Μουσείου, ενημερώθηκαν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μοναδικού δρυοδάσους Φολόης περιοχή (natura), για την χλωρίδα και την πανίδα, της ευρύτερης ορεινής περιοχής. Στη συνέχεια όλοι μαζί είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν κάτω από τις πανύψηλες δρυς και να απολαύσουν την μαγεία του δρυοδάσους.

Ελένη Παπαδοπούλου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος