FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου για 28η Οκτωβρίου 1940

Ημερομηνία: 26-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”71027″ img_size=”full”][vc_column_text]«Μία από τις σημαντικότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας γράφτηκε τις 28 Οκτωβρίου του 1940, με τον λαός μας να βροντοφωνάζει ηρωικά και καθολικά το «ΟΧΙ» ενάντια στον φασισμό.

Ένα «ΟΧΙ», στηριγμένο στις διαχρονικές και πάντα επίκαιρες αρχές και αξίες της Πατρίδας μας, όπως η Εθνική Υπερηφάνεια, η Φιλοπατρία, η προάσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας, η βαθειά πίστη στη Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Αλληλεγγύη.

 Ένα «ΟΧΙ» που μαζί με το έπος της Αλβανίας, υπενθυμίζει σε όλους μας το ακατάβλητο φρόνημα του Ελληνικού λαού, ο οποίος κάτω από αντίξοες συνθήκες και αγνοώντας τον κίνδυνο, αγωνίζεται μονιασμένος για να υπερασπίσει τα ιδανικά του.

Τα ίδια ιδανικά ενέπνευσαν και γιγάντωσαν ένα από τα πιο μαζικά και αποτελεσματικά αντιστασιακά κινήματα σε ολόκληρη της Ευρώπη, απέναντι στην Γερμανική κατοχή από τις δυνάμεις του ναζισμού.

Με οδηγό αυτές τις αξίες πρέπει να πορευτούμε και σήμερα, όπου οι καιροί είναι δύσκολοι και οι προκλήσεις πολλές. Είναι η ώρα της υπευθυνότητας, της συλλογικότητας, της ομοψυχίας και της αλληλεγγύης.

Ενωμένοι και μονιασμένοι ας παραδειγματιστούμε από ήρωες του 40’ και ας αγωνιστούμε για την επίτευξη των στόχων μας, με μοναδικό σκοπό την ανάκαμψη της χώρας.

Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot