FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γ. Λέντζα για την 28η Οκτωβρίου 1940

Ημερομηνία: 28-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι μια ημέρα γιορτής και χαράς για τους απανταχού Έλληνες, ήμερα που γράφτηκε μία από τις σημαντικότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Αποτελεί γεγονός ηρωικής αντίστασης απέναντι στις επεκτατικές βλέψεις των ξένων δυνάμεων και μας εμπνέει διαχρονικά στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε.

Το έπος του ’40 αποτελεί γιορτή ήθους, που περιέχει μηνύματα ομοψυχίας, αλληλεγγύης και ευγνωμοσύνης. Από αυτήν την ηρωική πράξη, ας αντλήσουμε όλοι μας δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον.

80 χρόνια μετά το ιστορικό ΟΧΙ, η Πατρίδα μας είναι έτοιμη να βροντοφωνάξει την ίδια φράση στις προκλήσεις του εξ ανατολών γείτονά μας, με τις απειλές και την τουρκική επιθετικότητα, που για ακόμη μια φορά προσπαθεί να αμφισβητήσει την εδαφική μας ακεραιότητα.

Καλούμαστε όμως να δώσουμε κι άλλη μια μάχη αυτή της υγειονομικής κρίσης ενάντια στην εξάπλωση του COVID-19, τον «αόρατο εχθρό» που πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία, με σθένος, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη, σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας.

Η πανδημία του COVID-19 μας αναγκάζει να περιορίσουμε τις επίσημες εκδηλώσεις και να γιορτάσουμε φέτος χωρίς μαθητικές παρελάσεις, όμως δεν μπορεί να περιορίσει, ούτε κατ’ ελάχιστο, την υπερηφάνεια και την ομοψυχία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης με συναισθήματα υπερηφάνειας για το χθες και αισιοδοξία για το αύριο καλεί όλους τους Συνδημότες μας σε κάθε σπίτι, σε κάθε μπαλκόνι να κυματίζει η Γαλανόλευκη σημαία μας! Οφείλουμε να τιμήσουμε τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες που με θυσίες υπερασπίστηκαν την Εθνική μας Ανεξαρτησία!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

Χρόνια πολλά Ελληνίδες και Έλληνες!

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Λέντζας Ιωάννης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος