FOLLOW US: facebook twitter

Μήνας κινητοποιήσεων από τα Σωματεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 02-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σειρά δράσεων και παρεμβάσεων αποφασίστηκε στη σύσκεψη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων

Σειρά δράσεων, παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων αποφάσισαν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία της Ηλείας στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήσαν στα γραφεία του συλλόγου υπαλλήλων περιφερειακής ενότητας Ηλείας. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η ανάγκη έκφρασης αλληλεγγύης στο παλαιστινιακό λαό, ο εορτασμός των  πενήντα χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, η οργάνωση μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων στους κλάδους και η ανάγκη για προετοιμασία γενικής πανεργατικής απεργίας.

Συζητήθηκε επίσης η απλήρωτη εργασία για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο επεξεργασίας των απορριμμάτων της Τριανταφυλλιάς.

Στη σύσκεψη καταλήξαν στις εξής πρωτοβουλίες δράσης :

  • Την Παρασκευή 3 Νοέμβρη εκδήλωση αλληλεγγύης στο παλαιστινιακό λαό, στη πλατεία Σ. Καράγιωργα στις 6 το απόγευμα στο Πύργο.
  • Την Τετάρτη 8 Νοέμβρη πανοικοδομική απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στη πλατεία Σ. Καράγιωργα στις 10 το πρωί στο Πύργο.
  • Την Παρασκευή 24 Νοέμβρη πανελλαδική κινητοποίηση συνταξιουχικών οργανώσεων στην Αθήνα, με συμμετοχή των σωματείων του νομού.
  • Την Τρίτη 28 Νοέμβρη απεργία ΟΕΝΓΕ.

Για τον εορτασμό του ξεσηκωμού της νεολαίας και του λαού το Νοέμβρη του 1973, η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στη πλατεία Σ. Καράγιωργα στις 6 το απόγευμα. Για τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ την Δευτέρα 13 Νοέμβρη.

Τα Σωματεία που συμμετείχαν είναι: Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Ολυμπίας- Ζαχάρως, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου, Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας, Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων, ΣΕΠΕ Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας, ΣΕΠΕ Λεχαινών, Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Πύργου αλλά και Αμαλιάδας, Ομάδα Γυναικών Πύργου μέλος ΟΓΕ, Σωματείο Εργαζομένων στα Εμπορικά καταστήματα και υπηρεσίες Ηλείας, εκπρόσωπος ΠΟΕΔΗΝ, Σύλλογος Εργαζομένων στο Εργοστάσιο Απορριμμάτων Τριανταφυλλιάς, ΕΔΟΠ ΔΕΗ Ηλείας, Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, Σύλλογος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου Κυλλήνης, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πρωτοδικείου Αμαλιάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot