FOLLOW US: facebook twitter

Μικρής διάρκειας ένταση ανάμεσα σε φοιτητές και ΜΑΤ έξω από τη Βουλή

Ημερομηνία: 11-01-2024 | Συντάκτης:
Φωτογραφία: «ΔΕΝ πωλείται» / «Εφ.Συν.» / Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Κλειστοί παραμένουν λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλλητηρίου οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Έξω από τη Βουλή έφθασε η πορεία των φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας.

Εκατοντάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε μικρής διάρκειας ένταση ανάμεσα σε φοιτητές και άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι προχώρησαν σε ρίψη χημικών.

Στο κέντρο της Αθήνας έχουν κλείσει δρόμοι λόγω του συλλαλητηρίου. Συγκεκριμένα, κλειστή είναι η λεωφόρος Αμαλίας, η Βασιλίσσης Σοφίας από την Ακαδημίας έως την πλατεία Συντάγματος κα η αρχή της Πανεπιστημίου.

Μεγάλη πορεία στη Θεσσαλονίκη

Η αντίστοιχη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε από την Καμάρα και με μεγάλη συμμετοχή των φοιτητών και μαθητών πραγματοποιείται πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με βασική απαίτηση «πτυχία με αξία και δωρεάν σπουδές, κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

«Όχι» στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια είναι το μαχητικό μήνυμα που στέλνουν από την Πάτρα φοιτητές, μαθητές εκπαιδευτικοί και άλλοι, στη μεγάλη συγκέντρωση. Μάλιστα ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποίησε και δίωρη στάση εργασίας συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις.

Η κεντρική πλατεία της Λάρισας γέμισε από νωρίς το πρωί στο πλαίσιο της αντίστοιχης κινητοποίησης στην οποία συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς.

Το μήνυμα που στέλνουν είναι «εμείς φωνάζουμε δυνατά ότι δεν θα δεχτούμε, ούτε οι φοιτητές ούτε οι μαθητές, να υποβαθμίζουν τα πτυχία μας και να τσακίζουν τη μόρφωσή μας. Δεν δεχόμαστε η μόρφωσή μας να επιλέγεται με βάση ποιος φοιτητής έχει ή δεν έχει χρήματα για να σπουδάσει».

Φωτογραφία: Εφ.Συν. / Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Ο φοιτητές μέσω γενικών συνελεύσεων αποφάσισαν καταλήψεις σε όλα τα πανεπιστήμια της Αθήνας, συμμετοχή στο μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο και συντονισμό φοιτητικών συλλόγων την Παρασκευή 12 Γενάρη, στις 13:00 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες απορρίπτουμε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων! Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα και να μην κατατεθεί στη Βουλή! Δίνει το τελειωτικό χτύπημα στις σπουδές, τα πτυχία και την εργασιακή μας προοπτική!

Διεκδικούμε:

  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο!
  • Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια – Όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16!
  • Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές!
  • Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων μας – Πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα!
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για σύγχρονες, ποιοτικές, δημόσιες και δωρεάν σπουδές!.
  • Κατάργηση διδάκτρων – δωρεάν μεταπτυχιακά για όλους.
  • Επιτάχυνση των εργασιών ανακαίνισης του κτηρίου μας και άμεση αξιοποίηση κατάλληλων υποδομών ωσότου αυτές ολοκληρωθούν.

Πηγή: Νews.gr, Efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot