FOLLOW US: facebook twitter

Μικρές ιστορίες μαγειρικής: Καλοκαιρινές… μυρωδιές!

Ημερομηνία: 15-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Η καλοκαιρινή μου διάθεση, μου επέβαλλε σήμερα να σας προσέξω ιδιαίτερα και ανακαλύψω για σας ενδιαφέρουσες και νόστιμες συνταγές, με κρέας, ψάρι και λαχανικά, λίγο απ΄όλα και διαλέγετε ότι τραβά την όρεξή σας!

Ωραιότατα λοιπόν μπεφτεκάκια με τυρί στο φούρνο που θα λατρέψουν κυρίως τα πιτσιρίκια που είναι οι πιο δύσκολοι «πελάτες», αλλά και μια θεσπέσια συνταγή με γεμιστά… αλλιώς, γιατί εμένα μου αρέσουν πάντα τα «πειραγμένα’, πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο και φέτα.

Λόγω καλοκαιριού, είπα να σας δώσω και μια συνταγή με ψάρι και στην προκειμένη περίπτωση με πεσκανδρίτσα που την έχω δει πολλές φορές στα ψαράδικα του Πύργου και μπορεί να είναι ε πανάσχημο και παρεξηγημένο ψαράκι, αλλά πιστέψτε με είναι και πεντανόστιμο. Θα το βρείτε καθαρισμένο και μην το παρακάμψετε, τολμήστε να το αγοράσετε και να το μαγειρέψετε με αυτήν την ωραία συνταγή που σας βρήκα. Δεν ξέχασα όμως και το γλυκάκι σας, πάστα κρέμας πανεύκολη και δροσερή που πολύ θα απολαύσετε!

Αποτέλεσμα εικόνας για Μπιφτέκια με ντομάτα και τυρι (γκρατινέ)

Μπιφτέκια με ντομάτα και τυρι (γκρατινέ)

Υλικά

Κιμάς μοσχαρίσιος 600 γρ

Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο τριμμένο

Φρυγανιά τρμμένη 4 κουταλιές σούπας

Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας

Αυγό 1 τεμ

Αλάτι- πιπέρι – ρίγανη

Ξίδι 1 κουταλιά σούπας

Νερό 3 κουταλιές σούπας

Μουστάρδα 1 κουταλάκι γλυκού

Μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος

Ντομάτες 6 φέτες χονδροκομμένες

Γραβιέρα 150 γρ τριμμένη

Ρεγκάτο 150 γρ τριμμένο

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας περάσει τον κιμά 2 φορές από το μηχάνημα. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις ντομάτες και τα τυριά. Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά να ανακατευτούν τα υλικά μας κι αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο (καλό είναι από το προηγούμενο βράδυ να ζυμώσουμε τον κιμά για να πάρει όλες τις μυρωδιές και τα αρώματα). Πλάθουμε 6 μπιφτέκια, λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα τοποθετούμε. Με ένα πινέλο λαδώνουμε λίγο και τα μπιφτέκια μας γύρω γύρω και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τοποθετούμε πάνω από κάθε μπιφτέκι από μία φέτα ντομάτα, τριμμένη γραβιέρα και τέλος τριμμένο ρεγκάτο. Τα ξαναβάζουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας και να πιάσουν μια ωραία κρούστα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Ghefoulis.gr

Αποτέλεσμα εικόνας για Πεσκανδρίτσα με σάλτσα για... βουτιές

Πεσκανδρίτσα με σάλτσα για… βουτιές

Υλικά

800 γρ πεσκανδρίτσα χωρίς το κεφάλι (ουρά)

5 κ.τ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

1 καυτερό πιπεράκι

500 ml σπιτική σάλτσα ντομάτα (πασάτα)

5 φύλλα από πλατύφυλλο βασιλικό

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

αλάτι θαλασσινό

Εκτέλεση

Κόψτε την ουρά της πεκσανδρίτσας σε κομμάτια πάχους περίπου 3 εκ.

Σε μία σωτέζα ή ρηχή κατσαρόλα, βάλτε το ελαιόλαδο και σωτάρετε ελαφρά το σκόρδο (ολόκληρο) και το πιπεράκι τσακισμένο. Προσθέστε την ντομάτα, 1 φλυτζάνι ζεστό νερό, τον βασιλικό, λίγο πιπεράκι φρεσκοτριμμένο και 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε την σάλτσα να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά γιά τουλάχιστον μισή ώρα, μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει. Προσοχή! έχει σημασία η σάλτσα να βράσει για αρκετή ώρα, ώστε να νοστιμίσει! Επίσης την διαφορά στην γεύση την κάνει η σπιτική κονσέρβα ντομάτας, εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε φρέσκια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη.

Προσθέστε τα κομμάτια του ψαριού και αφήστε τα να μαγειρευτούν από κάθε πλευρά γιά 1-2 λεπτά.

Αφαιρέστε το σκόρδο και σερβίρετε την σαλτσάτη πεσκανδρίτσα ζεστή.

Η σαλτσούλα είναι πεντανόστιμη και ιδανική για βούτες με φρεσκοψημένο, σπιτικό ψωμάκια.

Η συνταγή είναι από το bostanistas.gr και την  Μαρίνα Μαυρομάτη διατηρεί το ελληνοϊταλικό blog Il laboratorio di Marina

Αποτέλεσμα εικόνας για Πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο και φέτα

Πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο και φέτα

Υλικά

4 φιλετάκια κοτόπουλο κομμένα σε πολύ μικρούς κύβους

1 κρεμμύδι ξερό

6 πιπεριά κόκκινες

2 ντομάτες

300 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους

Αλάτι – πιπέρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο. Ενώ ζεσταίνεται, ρίχνετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και το σοτάρετε από τις δύο πλευρές, για περίπου 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτετε το κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες, για περίπου 3 λεπτά. Έπειτα ρίχνετε τη ντομάτα χωρίς τη φλούδα και τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια ρίχνετε από πάνω την φέτα κομμένη σε κύβους και την αφήνετε στη φωτιά για 1 λεπτό. Στη συνέχεια κόβετε στη μέση τις πιπεριές και τις γεμίζετε με το μείγμα του κοτόπουλου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις.

Συνταγή: sidagi.gr

Αποτέλεσμα εικόνας για Πάστα κρέμα

Πάστα κρέμας

Υλικά

3 κσ γεμάτες αλευρι

60 γρ. 3 κσ γεμάτες νισεστε

3 κσ κακαο

1 ποτήρι ζάχαρη

1 λίτρο γάλα

1 βανίλια

80 γραμμάρια κουβερτούρα

Ινδοκάρυδο για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το αλευρι , το νισεστε , το κακαο , τη ζάχαρη και μια βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε   1 λίτρο γάλα ανακατεύουμε καλά και βάζουμε να βράσει ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα βγάζουμε από την φωτιά και βάζουμε 80 γρ κουβερτουρα σε μικρά κομμάτια ανακατεύουμε να ενσωματωθεί καλα.

Ξεπλένουμε 7-8 φλιτζανακια του ελληνικού τον 150 ml, φορμάκια  η ποτηράκια και γεμίζουμε την κρέμα αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες για να βγάλουμε την κρέμα ξεκολλαμε γύρω γύρω από πάνω και αναποδογυρίζουμε το φλιτζανακι σε πιάτο που έχουμε βάλει την ινδική καρύδα και κυλάμε να κολλήσει παντού. Τα παστάκια μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Η συνταγή είναι από την Πετρίνα Μπαρδάνη και τις Συνταγές της  Γκόλφως


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος