FOLLOW US: facebook twitter

Μιχάλης Κατρίνης: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές απειλούν την ύπαρξη των ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ

Ημερομηνία: 27-05-2024 | Συντάκτης:

Το ζήτημα των σοβαρών καθυστερήσεων στις πληρωμές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) για τα άτομα άνω των 22 ετών θέτουν με ερώτησή τους προς την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης και άλλοι βουλευτές.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι παρά τις προηγούμενες παρεμβάσεις και την αναφορά που συνόδευε την επιστολή του Σωματείου Ιδιοκτητών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ, το πρόβλημα παραμένει άλυτο από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές έχουν δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο που απειλεί την ίδια την ύπαρξη των δομών. Σύμφωνα με την ερώτηση, οι δομές αδυνατούν να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας. Οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στη δικαιοσύνη, ενώ οι προμηθευτές σταματούν τις πιστώσεις και καταθέτουν αστικές απαιτήσεις.

Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα οι δομές να δυσκολεύονται να φιλοξενήσουν άτομα άνω των 22 ετών για τη σχολική χρονιά 2024-2025. Εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί άμεσα, οι οικογένειες με άτομα ΑμεΑ κινδυνεύουν να βρεθούν σε κοινωνικό αποκλεισμό, καθώς τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ είναι η μόνη διέξοδος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της κοινωνικοποίησης των παιδιών τους.

Ο Μιχάλης Κατρίνης και οι άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουν ότι, παρά την επείγουσα φύση του θέματος, δεν φαίνεται να υπάρχει κυβερνητική ευαισθησία για την επίλυσή του και τονίζουν ότι οι ζωές των ΑμεΑ και των οικογενειών τους δεν πρέπει να εξαρτώνται από τα προγράμματα vouchers.

Με την ερώτησή τους καλούν την Υπουργό να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σε δύο κρίσιμα ερωτήματα: εάν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του θέματος των πληρωμών των ΚΔΑΠ ΑμεΑ και εάν θα υπάρξουν εγγυήσεις ότι δεν θα δημιουργηθούν στο μέλλον παρόμοιες καθυστερήσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος