FOLLOW US: facebook twitter

Μιχάλης Κατρίνης: «Χορηγός της αισχροκέρδειας η Κυβέρνηση»

Ημερομηνία: 03-11-2022 | Συντάκτης:

Βασικά σημεία συνέντευξης του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, Μιχάλη Κατρίνη, στο ΣΚΑΙ και στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

Ο Επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας του «καλαθιού του νοικοκυριού» δήλωσε:

Προφανώς είναι θετικό το γεγονός ότι ορισμένα προϊόντα διατίθενται στον καταναλωτή σε χαμηλότερη τιμή, θα πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη και ποια ήταν η τιμή εκκίνησής τους. Και αυτό δεδομένου ότι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης και η αρμόδια υπηρεσία της ΔΙΜΕΑ δεν είχαν επιβάλει ούτε ένα πρόστιμο για κερδοσκοπία στην αγορά τροφίμων εδώ και πολλούς μήνες.

Η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία «πανηγυρίζουν» γιατί ο πληθωρισμός τον τελευταίο μήνα μειώθηκε. Δεν λένε όμως ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αυξήθηκε, ενώ επίκεινται και περαιτέρω αυξήσεις. Το εισόδημα των καταναλωτών συνεχώς μειώνεται, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην μπορούν να καλύψουν τα μηνιαία έξοδά τους. Παράλληλα, οι πολίτες αισθάνονται ότι δεν λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους και ότι κυριαρχεί η αισχροκέρδεια.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, πως οι πολίτες στις έρευνες κοινής γνώμης πλέον δεν μιλούν για ακρίβεια, αλλά για αισχροκέρδεια, την ώρα που ο υπουργός Ανάπτυξης κάνει μόνο επικοινωνιακά σόου, ενώ η ΔΙΜΕΑ εξακολουθεί να μην επιβάλει κανένα πρόστιμο.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε: 

Η κυβέρνηση δεν θέλει να παραδεχθεί ότι υπάρχει αισχροκέρδεια. Δεν θέλει να παραδεχθεί την απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους. Και βέβαια δεν παραδέχεται ότι υπάρχουν ανυπεράσπιστοι πολίτες και καταναλωτές που βλέπουν παντού αυξήσεις, ενώ η ίδια αναλώνεται σε μια επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος.

Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει εδώ και ένα χρόνο μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα, ωστόσο, η κυβέρνηση δεν υιοθετεί την πρότασή μας, με τη δικαιολογία ότι δε μπορεί να ελέγξει ότι οι μειώσεις των τιμών θα περάσουν και στα Super Markets.

Προφανώς οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που έχουν προχωρήσει σε μειώσεις στον ΦΠΑ και σε ειδικούς φόρους, μετά από σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν γνωρίζουν τι πράττουν.

Ουσιαστικά όμως η Κυβέρνηση αρνούμενη να προχωρήσει στη μείωση του ΦΠΑ, παραδέχεται εμμέσως ότι δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός για να προστατεύσει τους πολίτες.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενος στο θέμα των υποκλοπών δήλωσε:

Όσο και εάν η Κυβέρνηση προσπάθησε να συγκαλύψει και να συσκοτίσει το ζήτημα των υποκλοπών, η προσπάθεια αυτή θα πέσει στο κενό, αφού αποτελεί πλέον και αντικείμενο έρευνας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κύκλος των αποκαλύψεων δεν έχει κλείσει και δεν πρόκειται να κλείσει. Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για την αποκάλυψη της αλήθειας και κυρίως για την αποκάλυψη αυτού του παρακρατικού μηχανισμού που έκανε και πιθανώς συνεχίζει να κάνει παρακολουθήσεις. Το θέμα δεν αφορά μόνο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που αποτέλεσε στόχο αυτού του παρακρατικού συστήματος, αφορά και κάθε πολίτη αυτής της χώρας που δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής αφού αποτελεί εν δυνάμει στόχο παρακολούθησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος