FOLLOW US: facebook twitter

Μιχ. Μιχελάκος: «Δείχνουμε ενθαρρυντικά σημάδια για τον τρόπο δουλειάς μας»

Ημερομηνία: 20-09-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο προπονητής του Κοροίβου δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνιση στα Τρίκαλα

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

O Κόροιβος κέρδισε στα Τρίκαλα για το Κύπελλο Ελλάδας την ομώνυμη ομάδα με 73-61 με μια πειστική εμφάνιση, παίζοντας δυνατή άμυνα σε όλο το ματς κι έχοντας καλές επιλογές στην επίθεση στο β΄ ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο βελτίωσε τα ποσοστά του σε δίποντα και τρίποντα. Ο προπονητής του Κοροίβου, Μιχάλης Μιχελάκος, κατά την συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι, τόνισε πως η αμυντική προσήλωση και το γεγονός ότι η ομάδα ανέτρεψε την εις βάρος της διαφορά των 7 πόντων στο β΄ ημίχρονο, δείχνει ενθαρρυντικά σημάδια για την νοοτροπία της και τον τρόπο δουλειάς της.

Ο 34χρονος προπονητής ανέφερε αρχικά: «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου και φυσικά και στην ομάδα των Τρικάλων. Ήταν ένα παιχνίδι Κυπέλλου, αλλά για μας τους προπονητές κατά κύριο λόγο είναι παιχνίδια προετοιμασίας. Είμαστε πάρα πολύ νωρίς στο κομμάτι της προσαρμοστικότητας, δεν έχουμε βάλει πολλά κομμάτια της φιλοσοφίας μας, παρόλα αυτά μας βοηθούν σαν παιχνίδια ώστε να αποκτούμε ρυθμό και παράλληλα να αποκτήσουμε χημεία και από κει και πέρα να δούμε τι μπορούμε να βάλουμε και στους αγώνες του πρωταθλήματος. Όσον αφορά στο παιχνίδι σήμερα, κατεβήκαμε με τρία νεαρά παιδιά συν επτά άνδρες καθώς είχαμε 2-3 τραυματισμούς και φυσικά το ίδιο ίσχυε και για την ομάδα των Τρικάλων. Πρώτα απ’ όλα κάναμε διαχείριση σε αυτό το κομμάτι κι από κει και πέρα η αμυντική προσήλωση και παράλληλα το να επιστρέψουμε από μια διαφορά που είχαμε μείνει πίσω, μας δείχνει ενθαρρυντικά σημάδια για την νοοτροπία μας και τον τρόπο δουλειάς μας, με τα οποία πρέπει να συνεχίσουμε να προσεγγίζουμε το παιχνίδι».

«61 πόντοι στην άμυνα σου δίνουν το αποτέλεσμα»

Στην ερώτηση αν η ομάδα του είχε δύο πρόσωπα, ο Μιχάλης Μιχελάκος απάντησε: «Δεν είμαι 100% σύμφωνος με αυτό. Αρχικά δεχτήκαμε 61 πόντους, που σε παιχνίδι επιπέδου Elite League, σου δίνουν το αποτέλεσμα. Στο α΄ ημίχρονο ήμασταν αρκετά τρακαρισμένοι, ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι για μας, βρισκόμαστε αρκετά νωρίς στην προετοιμασία μας, παρότι είναι 18 Σεπτεμβρίου. Δεχτήκαμε 33 πόντους στο α΄ ημίχρονο και δεν μπορώ να πω ότι τα παιδιά δεν προσπάθησαν. Παρόλα αυτά κάποια λάθη στην επίθεση και λίγο η κακή λειτουργία, έκανε την ομάδα των Τρικάλων να βρει κάποια καλάθια στον αιφνιδιασμό. Από κει και πέρα, στο β΄ ημίχρονο η ομάδα μας έσφιξε ακόμα περισσότερο πίσω, αρχίσαμε να βρίσκουμε και περισσότερες λύσεις μπροστά, και αυτό καθόρισε νομίζω και το αποτέλεσμα». 

«Στόχος του Κοροίβου να είναι ανταγωνιστικός»

Όσο για τον στόχο του Κοροίβου τη φετινή σεζόν απάντησε: «Ο στόχος του Κοροίβου είναι να είναι ανταγωνιστικός. Μιλάμε για μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, έχει παίξει στην Α1, οπότε καταλαβαίνουμε όλοι πως θέλουμε να πετύχουμε πράγματα. Δεν μπορούμε να οριοθετήσουμε αν είναι τα πλέι-οφ ή η παραμονή, αλλά ο Κόροιβος Αμαλιάδας είναι μια ομάδα που θέλει να παλέψει κάθε παιχνίδι, έχει παράδοση στο μπάσκετ και αυτό θα προσπαθήσουμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot