FOLLOW US: facebook twitter

Στα «Μιαούλεια 2016» ο Δήμαρχος Ήλιδας

Ημερομηνία: 29-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

xristodoulop-ydra

Επίσημος προσκεκλημένος στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Ύδρα

Στο νησί της Ύδρας βρέθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλο, προσκεκλημένος του Δημάρχου Ύδρας Γιώργου Κακουδάκη, με αφορμή του εορτασμούς «Μιαούλεια 2016».
Οι εορταστικές εκδηλώσεις γίνονται κάθε χρόνο στο νησί του Αργοσαρωνικού, ενώ φέτος ήταν η 181η Επέτειος από το θάνατο του εκ των πρωτεργατών του κατά θάλασσαν αγώνος της Επαναστάσεως του 1821, Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στην Ύδρα κατέπλευσε η πυραυλάκατος «ΡΟΥΣΣΕΝ», τύπου “Super Vita”, και αποδόθηκαν τιμές από ένοπλο άγημά της, καθώς και από τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

xristodoulop-ydra2

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για θέματα που άπτονται του Δήμου Ήλιδας: με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα με τον οποίο συζήτησαν το θέμα του Αλιευτικού Καταφύγιου στο Παλούκι, αλλά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ιωάννη Τσιρώνη συζήτησε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ηλεία.

xristodoulop-ydra3

Τον Δήμαρχο Ήλιδας συνδέουν ιδιαίτεροι δεσμοί με την Ύδρα, καθώς είναι ο τόπος καταγωγής της συζύγου του. Μάλιστα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κακουδάκη, με ειδική πλακέτα.

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Χριστοδουλόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Τους νησιώτες αγωνιστές της Επανάστασης του 1821 (ιδιαίτερα τους Υδραίους, τους Σπετσιώτες και τους Ψαριανούς), πρέπει να τους έχουμε οι σύγχρονοι Έλληνες ως φωτεινά παραδείγματα θάρρους, αυταπάρνησης και ενότητας με μόνο σκοπό την απελευθέρωση της πατρίδα μας από τους κάθε είδους εχθρούς.
Θα πρέπει να πάρουμε δύναμη, κουράγιο και να μείνουμε ενωμένοι μέχρι να πετύχουμε το κύριο στόχο μας.  Η Ύδρα είναι ένα νησί ιδιαίτερου συμβολισμού, γιατί συνδυάζει την ιστορία, την παράδοση, την τέχνη και τον πολιτισμό».

Τέλος, ο Δήμαρχος Ήλιδας συνεχάρη τον Δήμαρχο Ύδρας και όλους τους συντελεστές των ιδιαίτερα επιτυχημένων φέτος εκδηλώσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος