FOLLOW US: facebook twitter

Μια συναυλία τιμής στον αξέχαστο Δημήτρη Μητροπάνο!

Ημερομηνία: 19-09-2024 | Συντάκτης:

Υπέροχη μουσική βραδιά στο πάρκο Ξυστρή

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Μια εξαιρετική συναυλία- αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνο με αφορμή την συμπλήρωση 12 ετών από τον θάνατό του, με τίτλο «Της ψυχής το παρακάτω», είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να σιγοτραγουδήσουν μαζι με τους ερμηνευτές όλοι όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο πάρκο Ξυστρή.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος άφησε έντονη τη σφραγίδα του στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, κυρίως όμως στις καρδιές όλων. Ερμήνευσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο τραγούδια που έχουν μείνει ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου. Συνεργάστηκε με κορυφαίους συνθέτες και στιχουργούς της χώρας και κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό όλων μας.  Στη φωνή του φτερούγισε το πείσμα όσων πηγαίνουν κόντρα στους δύσκολους καιρούς. Τα τραγούδια του συντρόφευσαν και συνεχίζουν να συντροφεύουν όσους θέλουν «έναν κόσμο πιο μεγάλο…».

Την συναυλία διοργάνωσαν το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αμαλιάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηλείας και το Σωματείο Εργαζομένων σε εμπορικές επιχειρήσεις, καταστήματα και εταιρείες Νομού Ηλείας και έτυχε της θερμής ανταπόκρισης του κόσμου που ήταν συνοδοιπόρος του Δημήτρη Μητροπάνου σε όλη του την καριέρα.

Υπέροχα μοναδικά τραγούδια  του Μητροπάνου ερμήνευσαν οι Δημήτρης Μπάσης, Κώστας Τριανταφυλλίδης και Δήμητρα Σταθοπούλου που ανέλαβαν με τον καλύτερο τρόπο την επανεκτέλεση των τραγουδιών του, ενώ συμμετείχε  η Ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου. Από την θρυλική «Ρόζα» μέχρι το ¨Σβήσε το φεγγάρι» και το «Αναζητώ στη Σαλονίκη», μια αγκαλιά τραγούδια από τα ωραιότερα της ελληνικής δισκογραφίας

Την καλλιτεχνική επιμέλεια  της βραδιάς είχε ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot