FOLLOW US: facebook twitter

Μια χρονιά γεμάτη δράσεις και γνώσεις

Ημερομηνία: 18-06-2024 | Συντάκτης:

Πλούσιος ο απολογισμός στο Δημοτικό Σχολείο Βάρδας

Επιμέλεια: Κική Κολοβέρου


Πλούσιος είναι ο απολογισμός των δράσεων και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στο Δημοτικό Σχολείο Βάρδας στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που μόλις τελείωσε.

Σύμφωνα με την διευθύντρια Ελένη Γκαραγκούνη υλοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες και καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις με την χρήση ψηφιακών εργαλείων ενώ οργανώθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία προσφέροντας στους μαθητές την ευκαιρία να γνωρίσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά αλλά και περιβαλλοντικές εκδρομές σε φυσικά πάρκα και περιοχές προστασίας της φύσης, προάγοντας την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε θεατρικές παραστάσεις και σκετς, καλλιεργώντας τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση ενώ οργανώθηκαν αθλητικές εκδηλώσεις και διαγωνισμοί, ενισχύοντας τη φυσική αγωγή και το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας.

Στο σχολείο λειτούργησε εργαστήρι ζωγραφικής και χειροτεχνίας, προγράμματα μουσικής εκπαίδευσης και χορού, εργαστήριο πειραμάτων και προγράμματα ρομποτικής. Ακόμα εφαρμόστηκαν προγράμματα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του εκφοβισμού, προωθώντας την ενσυναίσθηση και τη φιλία μεταξύ των μαθητών.

«Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς συνέβαλαν σημαντικά στην ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών, προσφέροντάς τους ποικίλες ευκαιρίες για μάθηση, δημιουργικότητα και κοινωνική συμμετοχή. Οι δράσεις αυτές βελτίωσαν τη σχολική εμπειρία και προετοίμασαν τους μαθητές για τις προκλήσεις του μέλλοντος».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος